Wanneer zijn er bloesems in Haspengouw?

Alles over de witte en roze zee van bloesems in Haspengouw

Afhankelijk van de weergoden krijgen de bomen hun bloesemkleedje in april. Meestal meldt de eerste bloesem zich in de tweede helft van april, in 2017 wat vroeger, in 2018 wat later. Grotendeels zijn de nachttemperaturen in maart bepalend wanneer de zwellende knoppen de eerste bloemetjes tonen. Hoe lang de bomen hun witje of roze kleedje dragen is ook opnieuw afhankelijk van het weer.
Vriestemperaturen, hagel maar ook extreem hoge temperaturen voor de tijd van het jaar beïnvloeden sterk de bloesems. Gemiddeld kan de bloeitijd gerekend worden op 10 tot 12 dagen.

Zoals de weersomstandigheden nu zijn en de vooruitzichten, zou in 2019 het weekend van 13 & 14 april de topper zijn. De perenbloei loopt op zijn einde, de kersenbloei is er ook nog (minder bomen te zien) en de appelbomen zijn gestart met bloeien. Daardoor zal het weekend van 20 & 21 april ook nog prachtig zijn. Tenminste als het weer de pret niet gaat bederven.

Op de website van toerisme Sint-Truiden kan je de situatie van de bloesem op de voet volgen, www.visitsinttruiden.be en klik door naar bloesemmeter online.

Zelf de bloesemstreek verkennen? Download onze gratis reisgids

Normaal dragen eerst de kersenbomen hun bloesem, daarna de perenboom en als laatste de roze bloesem van de appelbomen, maar ook hier spelen diverse factoren een rol. Er zijn vroege en late variëteiten, de ligging van de boomgaarden, …

Wanneer zijn er bloesems?
Wanneer zijn er bloesems in Haspengouw?
  • De bloesemstreek verkennen per fiets, te voet of per auto
  • Bevat een wandelingen door de bloesemstreek
  • De reisgids bevat een wandeling in Borgloon
  • Fietsroute door de bloesemstreek
  • De mooiste bezienswaardigheden van de bloesemstreek
Gratis reisgids bloesemstreek

Reviews en beoordelingen Wanneer zijn er bloesems?

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wanneer zijn er bloesems?? Plaats je beoordeling

Angelique 2 mei 2019

De reisgids zette ons aan om de bloesems te gaan bewonderen door middel van een fietstocht door de streek. Zowel ik als mijn man en de kindjes hebben volop genoten van de pracht van de natuur en de leuke adresjes die in de gids vermeld waren. Een aanrader voor iedereen!

An De Paepe30 april 2019

Voor ons viel dit dit jaar op 17 april. Toen maakten we een prachtige bloesemwandeling op de grens van Sint-Truiden en Borgloon. De perelaars stonden nog volop te bloeien en de appelbloesems begonnen open te komen.

Heather29 april 2019

Op 19 april de wandeling in Borgloon gedaan met vertrekpunt Groot Loon op advies van jullie reisgids. Een goede tip gezien we dan in Borgloon iets konden drinken. Foto's genomen voor de communie van onze zoon en net de bedankkaartjes en geschenken besteld ! En wj tevreden ;-). Bedankt !

Rudi Vande Walle29 april 2019

Heel goed,zeer schone plaatsen gezien en ook te fietsen

jos Hunnekens28 april 2019

Ik vond dat er veel slechte wegen waren. m.n. de betonwegen met allen een scheur tussen de betonplaten en overige wegen veel een middenstrook van klinkers. Dit zijn allen gevaarlijke dingen en zeker als het bergafwaarts gaat.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info