Gratis reisgids Haspengouw

Download de reisgids en verken Haspengouw te voet, per auto of per fiets

Altijd al eens Haspengouw beter willen leren kennen? Met de gratis reisgids Haspengouw bieden we de mogelijkheid om de fruitstreek bij uitstek op eigen tempo te verkennen. Bijvoorbeeld via 3 rustige luswandelingen. Het ene moment stap je te midden de fruitboomgaarden, een ander moment kom je in charmante ‘fruitdorpjes’ als Mettekoven en Groot-Loon. Borgloon zal je als 'parel van Haspengouw' zeker in de ban houden.  En wie zegt neen tegen een tussenstop in een brouwerij?  Lees meer

Reisgids Haspengouw
Gratis reisgids Haspengouw
  • Haspengouw per fiets, te voet of op vier wielen
  • Wandelen in een zee van fruitboomgaarden
  • Verken Borgloon, de parel van Haspengouw
  • Fietsen in een glooiend verlekkerd fruitlandschap
  • Met stadswandelingen in Tongeren en Sint-Truiden
Download nu gratis reisgids

Wil je ook wat cultuur opsnuiven? Wat dacht je van het historische Borgloon, de Parel van Haspengouw. Een ware ontdekking doe je in het verrassende Zoutleeuw en een wandeling in Tongeren laat je kennismaken met de oudste stad van het land. Een stadswandeling in Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw, met talrijke monumentale schatten als het stadhuis, de Abdijtoren, de begijnhofsite, de vele kerken, … kan je inlassen wanneer je ook maar wilt.

Met twee fietsroutes, met mogelijkheden tot afkortingen, fiets je doorheen het prachtige Haspengouw. St-Truiden is de ene startplaats van een fietstochtje die je navigeert langs en al eens tussen de fruitboomgaarden. Je zal genieten van prachtige stukjes natuur. We loodsen je tot bij twee brouwerijen (even halthouden kan) en we laten je het natuur- en recreatiepark het Vinne ontdekken nabij Zoutleeuw. Een andere fietstocht brengt je behalve in heerlijk rustige dorpjes met prachtige namen (Veulen, Heks, Bommershoven, Mettekoven,...) tot in Borgloon dat kan pronken met twee titels, de gravenstad en parel van Haspengouw.

De autoroute Haspengouw is opgevat als een verbinding tussen de luswandelingen, de fietsroutes en het centrum van Sint-Truiden. Ondertussen geniet je van de prachtige natuur, de bloesems (april-mei), de boomgaarden, het monumentale verleden en het vele lekkers. Je merkt het, Haspengouw biedt véél, heel veel. Tijd om je tanden erin te zetten.

Reviews en beoordelingen Reisgids Haspengouw

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Haspengouw? Plaats je beoordeling

Daniël6 mei 2021

Overzichtelijk - rijk aan informatie

Suzy3 mei 2021

Wij hebben ervan genoten en dank zij de gids heel mooie route gereden. Vooral het doorkijkkerkje in Borgloon is een ommetje waard.

Jan1 november 2020

We hebben er écht van genieten van Haspengouw alom! Een aanrader !

MARLEEN6 oktober 2020

heel uitgebreide gids met leuke wandelingen. Goed gebruik van gemaakt.

Johan5 oktober 2020

mooie reisgids - oogt heel uitnodigend

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info