Haspengouw: groene wandelroutes

Wandelen in het fruitnatuurlandschap van Haspengouw

Haspengouw laat zich uiteraard het best verkennen ... met de fiets of te voet. Wie trappend de fruitregio wil verkennen, verwijzen we naar een andere pagina. Wie trager de boomgaarden wil ontdekken, de weidse akkers aan zich laat voorbijglijden, wie wil binnentreden in lukraak neergepote pittoreske charmante fruitdorpjes, die trekt de wandelschoenen aan. Met drie natuurwandelingen (in lusvorm) leer je Haspengouw tot in de kleinste (en mooiste) hoekjes kennen.  Lees meer

  • Maak kennis met 'fruitige' wandelroutes in Haspengouw 
  • Wandelen in de groene achtertuin van Sint-Truiden
  • Mogelijkheid voor halte in brouwerij met streekbieren
  • Stappen tussen de boomgaarden rond Mettekoven
  • Combineer natuur en cultuur in en rond Borgloon
Wandelroutes downloaden

(onderdeel van onze reisgids)

Zo zal de achtertuin van Sint-Truiden na het afstappen van de wandelroutes geen geheimen meer voor je hebben. Het groene land ten westen van de stad leent zich tot een verademende rustige wandeling. Een passage onderweg in de brouwerij van Wilderen kan, mag maar is niet verplicht. Het rijke fruitlandschap rond Groot-Gelmen biedt een schitterende tocht die zeker in de bloesemtijd nooit meer uit je geheugen verdwijnt. De start is op het vredige dorpsplein van Mettekoven. Natuur en cultuur gaan dan weer wonderwel fantastisch hand in hand op je luswandeling vanuit Groot-Loon. Een doortocht door het rijke historische Borgloon, de parel van Haspengouw, is een prachtig intermezzo.

Reviews en beoordelingen Wandelroutes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wandelroutes? Plaats je beoordeling

gemma toonen15 juni 2022

Zeer uitgebreide en mooie gids. Uitstekende kaarten van wandel- fiets- en autoroutes. Duidelijke omschrijving van bezienswaardigheden en mooie historische uitleg over de plaatsen waar je doorheen komt. We hebben zelf nog maar een klein gedeelte gezien en we komen zeker terug in het voorjaar als alle fruitbomen in bloei staan.

Edith Vandenheede -Loosvelt29 april 2021

leuke voorstellen van wandelen en fietsen (dit gevolgd) wij de wandeling wel een probleem waar je juist moet starten, deze beschrijving kan nog beter - eenmaal bezig met de wandeling was het zeer duidelijk.

Carine Deketelaere4 mei 2019

Zeer mooie wandelroute

Laura Aertsen2 mei 2018

Pareltje van een gids voor de prachtparel die Haspengauw is.

Edith7 april 2018

Zojuist de wandeling mettekoven gedaan. Zelfs zonder bloesems zeker de moeite waard. Rust en stilte. Verleden jaar de wandeling Borgloon super. Bedankt voor jullie gids alleen zouden wij zoiets nooit vinden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info