Tongeren: van Romeinen tot vandaag

Wandelen langs getuigen van vroeger in het Tongeren van nu

Een wandeling langsheen tweeduizend jaar geschiedenis in Tongeren roept ontzag op voor de activiteiten van de mensen die daartoe bijdroegen, gewild of ongewild. Wat daarbij opvalt is hoe vaak muren zijn gebouwd in Tongeren. De Romeinen waren het eerst. Zij bouwden een muur omheen de stad. In de middeleeuwen herhaalden de Tongerenaars zelf dat kunstje nog eens. Vele eeuwen later in de 19de eeuw werden er opnieuw stevige muren opgetrokken, maar toen om er gevangenen achter op te sluiten. Sinds 2009 heeft Tongeren al zijn Galloromeinse schatten ondergebracht in het nieuwe Gallo-Romeins Museum. Resultaat: een overzichtelijkere manier om ze te tonen en betere kwalitatieve bewaring. Overigens beperkt dit museum zich niet tot de Romeinse periode, ook Etrusken en Vikingen kregen hier al veel aandacht.

Natuurlijk kan je een bezoek in Tongeren niet loskoppelen aan het huidige uitzicht van de stad. Dan denken we bijvoorbeeld maar aan de zondagse antiekmarkt en de gezellige winkelstraten. Lees over dit en veel meer in de gratis reisgids Haspengouw.

  • Wandel door 2000 jaar geschiedenis
  • Ontdek de Romeinse getuigen
  • Loop langs de eeuwenoude muren
  • Bezoek een van de leerrijke musea
  • Gallo-Romeins Museum, kijkvenster op vroeger en nu
  • Verken ook het Tongeren van vandaag
Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Tongeren

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tongeren? Plaats je beoordeling

Lien24 april 2019

Wij gebruikten deze gids om Tongeren te verkennen. We kregen een zeer aangename wandelroute, perfect omschreven met handig plan en we hebben gezien wat er te zien valt. Een echte aanrader!

jan hulshoff28 oktober 2017

Een geweldige manier om Tongeren goed te bekijken en veel informatie te krijgen over de gebouwen die je tegen komt. Vooral de informatie maakt de wandeling echte de moeite waard.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info