Bloesemroute Haspengouw gratis downloaden mét tips & info

Ontdek op de autoroute Haspengouw natuur en cultuur in de ban van het fruit

De autoroute Haspengouw is opgevat als een verbinding tussen de wandel- en fietsmogelijkheden die we in Haspengouw aanbieden. Je gaat op verkenning in het centrum van Sint-Truiden, onze startplaats van de autoroute Haspengouw. Je kan luswandelingen doen in Borgloon, Wilderen en Groot-Gelmen. Ondertussen geniet je van de prachtige natuur, de bloesems (april-mei), de boomgaarden, het monumentale verleden en het vele lekkers.  Lees meer

  • Start de autoroute Haspengouw vanuit Sint-Truiden
  • Maak je keuze uit je beleving van de fruitstreek
  • Stap uit voor een luswandeling in het fruitlandschap of een stadswandeling
  • Haal de fiets van het rek en trap door het golvende Haspengouw
Autoroute downloaden

(onderdeel van onze reisgids)

Autoroute Haspengouw Bloesemroute op de kaart

Met twee korte fietsroutes met start vanuit Sint-Truiden en Mettekoven, die desgewenst kunnen uitgebreid worden, fiets je bijna letterlijk tussen het fruit, kom je in prachtige stukjes natuur, leiden we je langs twee brouwerijen, het natuur- en recreatiepark het Vinne en de gravenstad Borgloon. Een stadsbezoek aan Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw, met talrijke monumentale schatten als het stadhuis, de Abdijtoren, de begijnhofsite, de vele kerken, … kan je inlassen wanneer je ook maar wilt.

Beleef het prachtige Haspengouw. Het ene moment rij of stap je midden de fruitboomgaarden, een ander moment kom je in charmante ‘fruitdorpjes’ als Mettekoven, Groot-Gelmen en de historische stad Borgloon. Wat een constante is, is de afwisseling van fruitboomgaarden, glooiende landschappen, stille natuurplekjes, charmante dorpjes en historische steden, vruchtbare akkers, kastelen en de in deze streek markante vierkantshoeves.
Je merkt het, Haspengouw biedt véél, heel veel. Tijd om je tanden erin te zetten.

Reviews en beoordelingen Autoroute Haspengouw

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Haspengouw? Plaats je beoordeling

Harry van der burgt13 mei 2019

Leuke route Voor herhaling vatbaar,maar dan met bloesem,

joke pottie6 mei 2019

heb maar een stuk van de gedownloade autoroute gebruikt, was dik in orde !

frans teunis5 mei 2019

Gids was niet altijd duidelijk voor ons en de routekaart downloaden op een A4 is dan niet voldoende detaillistisch Ondanks dat hebben we een fijne dag gehad in St Truiden en Tongeren

Dierck Julien1 mei 2019

De autoroute was zeer goed. Terug plannen voor volgend jaar.

Brigitte Segers28 april 2019

De autoroute was een reuze uitstap ! Er was een leuke afwisseling van natuur en cultuur : van prachtige historische gebouwen tot uitgestrekte boomgaarden. Tevens zeer originele adresjes voor een hapje en drankje dat perfect in de context past. En als je deze route net op het toppunt van de bloesembloei aflegt, dan lijkt het of je je in een sprookje bevindt ! Bedankt voor de uitstekende tips !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info