Haspengouw: brouwerijen

Ga op smaaktoer in de brouwerijen van Haspengouw

Haspengouw telt enkele brouwerijen zoals die van Wilderen en Kerkom waar een individueel bezoek een combinatie is van kennis vergaren en proeven van de lekkere bieren. Op vredige locaties bevinden zich de brouwerijen van Wilderen en Kerkom. Maak kennis met de 'Bink' van Kerkom, de 'Hop Verdomme IPA' e.a. Leer over de lange geschiedenis van de brouwerij van Wilderen. Proef er de 'Wilderen Goud'.  We geven de nodige praktische informatie voor een bezoek aan beide brouwerijen in Wilderen en Kerkom.  Lees meer

 • Combineer het nuttige aan het aangename bij een brouwerijbezoek
 • Proeven is durven: voor ieders smaak een favoriete bier
 • Maak kennis met de Bink van Kerkom
 • Word je wild van Wilderen Goud?
 • Alle informatie over individueel bezoeken
Gratis reisgids downloaden

Brouwerij Kerkom

Een vierkantshoeve met groot terras, een brasserie volledig in harmonie met de gebouwen en een ruime keuze aan eigen bieren. Dat zijn de grote troeven van Brouwerij Kerkom. Vooral de vele soorten bieren zal je weten te waarderen. Iedereen zal wel zijn favoriete smaak terugvinden. Blond, bruin, kriek, abdijbieren dubbel of tripel. De favoriete merknaam is Bink met percentages alcohol van 5,5% tot 7,1%. Straffer zijn de Winterkoninkske’s: van 8,3% tot 13%. Ze hebben ook een hopbier, geproduceerd met Belgische hoppe, het draagt de naam “Hop Verdomme IPA”. Waar IPA voor staat vind je terug op hun website.

Praktisch: 

 • Van april tot oktober: gesloten maan- en dinsdag, andere dagen vanaf 11 uur open
 • Van oktober tot maart: open donderdag tot zondag en op feestdagen vanaf 13 uur
 • Let op van Kerstmis tot 1 februari is de brouwerij dicht.
 • Brouwerijbezoek voor individuelen: elke zaterdag (maart-oktober) om 15u. Reserveren is niet nodig.
 • Website: www.brouwerijkerkom.be 

Brouwerij Wilderen

De voorgeschiedenis van de brouwerij van Wilderen gaat terug tot het midden van de 17de eeuw. Bier brouwen was toen een winstgevende winterse nevenactiviteit in tal van boerderijen. Later kwamen er ook een mouterij en een alcoholstokerij.  Op de plaats waar ooit de ossenstallen waren staat nu een moderne brouwerij. In de stokerij wordt niet alleen graanjenever geproduceerd, maar ook eau-de-bière en zelfs whisky. 

Neem de tijd om de dranken van het huis te proeven. “Wilderen Goud” is een goudkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,2%. Let op het bijzondere bierglas, totaal afwijkend van de klassieke ontwerpen. “Tripel Kanunnik” (8,2% alcohol) is zacht en kruidig en bevat naast klassieke granen als tarwe, haver en gerst ook rogge. Naast “Wilderen Graanjenever” wordt hier ook “Eau-de-Bière” gedistilleerd. Uitgangsproduct voor dit laatste is het moutbeslag van de Tripel Kanunnik.

Praktisch: 

 • Van april tot september: gesloten op maandag, andere dagen vanaf 13 uur open
 • Van oktober tot maart: open vanaf vrijdag 19u en tijdens weekend vanaf 13 uur
 • Brouwerijbezoek voor individuelen: op zaterdag, zondag en op feestdagen, telkens om 15 uur. Reserveren is tijdens de zomer aanbevolen.
 • Website: www.brouwerijwilderen.be 

Opgepast: ook als bestuurder van een fiets is de limiet 0,5 promille alcohol of 0,22 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Bij overtreding verlies je dus je rijbewijs voor de auto. Ben je te voet met de fiets aan de hand dan ben je geen bestuurder.

Reviews en beoordelingen Brouwerijen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Brouwerijen? Plaats je beoordeling

Heribert Schröder16 mei 2017

Een goede bron van informatie - dank u!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info