Oost-Madeira: in opmars als geliefd toeristenoord

Attracties in Oost-Madeira gaan van walvis tot goudgele zandkorrels

Het oosten van Madeira bevindt zich in een metamorfose stadium. Rijkeren uit de hoofdstad hadden het oostelijke deel van Madeira al ‘ingepalmd’ met luxueuze buitenverblijven. Nu zie je dat er in hoog tempo appartementen en hotels worden opgetrokken voor eer en glorie van de toerist. Er valt dan ook wel één en ander te zien op de oostelijke zijde van Madeira. Lees meer  

Veel mooier bij het uiteinde van Madeira kan je niet staan dan in Ponta de São Lourenço.
  • Oost-Madeira is bezig aan inhaalbeweging
  • Oude tradities blijven gelukkig nog overeidn
  • Voel je nederig klein in Garajau
  • Vlei je neer op het goudgele zand van Machico
  • Genieten doe je op het Ponta de São Lourenço    
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Ponta de São Lourenço

Het meest oostelijke punt van Madeira. Bij een bezoekerscentrum start een wandelpad van ca. 2 km (heen) dat je naar het uiterste oostelijke punt brengt op het eiland. Er genieten van het uitzicht is er verplicht. 

Machico

De legende wil dat hier in Machico voor het eerst de Portugese vlag werd gehesen in de beginjaren van de 15de eeuw bij de ontdekking van het eiland. Sindsdien is er veel veranderd. Vandaag vind je er nep palmbomen op het kleinschalige strand met goudgeel zand. Een plekje vinden wordt tijdens het hoogseizoen erg moeilijk. Een andere locatie met dat soort zand zal je niet vinden op het eiland. En je zal wel een paar vliegtuigen spotten want het vliegveld van Madeira ligt net naast het strand.  

Caniçal

Het Museu da Baleia brengt je alles bij wat je zou moeten weten over de walvisvangst die tot  1981, vanaf dan officieel verboden, van economisch belang was voor een groot deel van de werkende bevolking op Madeira. Tevens aandacht voor hoe de walvis vandaag beschermd wordt.  

Garajau

Heel letterlijk valt Christus op nabij het dorpje Garajau, dat zich hoog op de kliffen heeft genesteld. Cristo Rei is de naam van een Christusbeeld dat je ziet staan op de klif Ponta do Garajau. Hij spreidt er zijn armen wijd open zoals hij dat ook doet in Rio de Janeiro of nog in Lissabon, bij de Taag. Het werd in 1927 ingewijd. Een wandelpad leidt er heen. Boven is een platform met banken om te genieten van het uitzicht.

Reviews en beoordelingen Oost-Madeira

Heb je zelf tips of opmerkingen over Oost-Madeira? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info