Zuid-Madeira: breng bezoek aan de Jardins do Palheiro

Tips voor uitstapjes in het zuiden van Madeira; waag je het om in Cabo Girão een foto te nemen?

Het zuiden van Madeira biedt de meest tropische blik van het ganse eiland. Het is hier ook het warmst. Funchal is de meest bezochte stad op het zuiden.  Met ruim 40 % van de totale bevolking is het ook de 'dichtst' bevolkte stad van het eiland. Behalve Funchal komen toeristen ook graag in Monte, op een steenworp van de hoofdstad. Cãmara de Lobos is een pracht van een dorpje, schilderachtig gelegen in een baai. En waarom velen een schrik moeten overwinnen om een gewaagde foto te nemen in Cabo Girão, lees je verderop.  Lees meer

En dan zet je die ene stap voorwaarts en laat je de schrik ... onder je.
  • Lees wat je nog behalve Funchal kan bezoeken in Zuid-Madeira
  • Treedt in de wandelsporen van ene Winston Churchill
  • Wordt verliefd op Cãmara de Lobos
  • Geniet van de mooiste tuinen op Madeira  
  • Neem je de meest gewaagde pose voor de foto in Cabo Girão? 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Jardins do Palheiro

Op 8 km ten oosten van Funchal liggen de Jardins do Palheiro (12 ha). Wil je veel gezien hebben, dan ben je minstens 2 uur zoet met een bezoek. Ze worden door de meeste toeristen aanzien als de mooiste tuinen op Madeira. Het is een mix van Franse en Engelse landschapstuinen. De enkele gebouwen in de tuinen behoren toe aan de twee rijkere families die het landgoed al bezaten. Huidige eigenaar is de familie Blandy. Mildred Blandy was een verwoed tuinierster en liet zelfs planten overkomen uit China, Japan, Zuid-Afrika en Oceanië. Bewonder er o.a. de camelia’s, lelies, magnolia’s, jasmijn, azalea’s… Mis zeker niet de Ribeira do Inferno, een klein bebost valleitje waar inheemse en exotische boomsoorten groeien. Bovendien staan hier zoveel soorten dat je in elk seizoen wel bloeiende planten en bloemen kan bewonderen. 

Cãmara de Lobos

Cãmara de Lobos ligt mooi in een schilderachtige baai. Er liggen nog wat kleurrijke bootjes, maar minder dan vroeger. Ooit was dit een gewoon vissersdorp, maar nu brengt de visserij nauwelijks nog iets op voor de lokale werkende mensen. Je komt naar hier voor het uitzicht, voor een wandeling in de steegjes. Ene Winston Churchill placht hier wel eens te zijn om … te schilderen. Een plakkaat aan de Estrada João Gonçakvi Zarco bij een terras herinnert daar aan. Bezoek er de visserskapel en de parochiekerk, beide bevatten mooi houtsnijwerk. Je zou het hier niet meteen verwachten maar een boeiend persmuseum vind je ook in Cãmara de Lobos met oude drukpersen, antieke kopieermachines, kranten van vroeger, …).  

Cabo Girão

Je hebt geen hoogtevrees? Je wil wel eens een van de steilste kliffen ter wereld zien? Rep je dan naar Cabo Girão,  ten westen van Cãmara de Lobos. De weg naar Miradouro do Cabo Girão zal je ongetwijfeld snel vinden. Iedereen wil immers loodrecht boven een rotswand staan. Gelukkig is er een afsluiting geplaatst. Je kijkt dóór een glazen wand naar beneden waar alleen maar … rotsen liggen en dat is best eng.

Reviews en beoordelingen Zuid-Madeira

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zuid-Madeira? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info