Westhoek: wijdsheid, vruchtbare polders, het Heuvelland en vele oorlogskerkhoven

Verken de Westhoek met ons per auto, fiets of te voet

De Westhoek is een heel aparte regio. Je moet er nog maar een paar minuten vertoeven of je voelt al die serene sfeer die het oorlogsverleden er voor eeuwig en altijd heeft uitgestrooid. Oorlogsgraven en monumenten overal om nooit te vergeten wat mensen elkaar kunnen aandoen. Wijdsheid met open vlakten, vruchtbare akkergronden, en ja toch hier en daar een lichte heuvel.  Lees meer

In de Westhoek geniet je op een aparte manier, met eerbied voor het verleden en de hoop op 'die oorlog, dat nooit meer'.
  • Kom naar de Westhoek op ontdekking
  • Overal sporen van de Groote Oorlog
  • Bezoek Ieper, Veurne, Poperinge, Diksmuide, ...
  • Stadswandelingen met belangrijkste bezienswaardigheden
  • Op verkenning in de Westhoek op twee wielen

Gratis reisgids Westhoek?

Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Of je nu te voet, op twee of vier wielen de Westhoek doorkruist, de sporen van de Eerste Wereldoorlog vind je overal op het land, in de musea. Dat doe je zeker in Ieper waar veel nog de ‘aanwezigheid’ van de Groote Oorlog doet voelen. Flanders Field Museum is bijna een must. Probeer er de Last Post bij te wonen aan de Menenpoort.  Passchendaele, Tyne Cot Cemetery, … blijven iedereen jong of oud beroeren. Tussendoor verken je steden als Veurne met haar rijk historische erfgoed. Of je verkent de Moeren waar altijd wind staat. Westvleteren kan je ook ontdekken en dat doe je best in een glas. Bachten de Kupe voluit beleven doe je in Oeren, Izenberge, Lo, …

Een grote stad als Poperinge mag uiteraard niet ontbreken, je kan er onze stadswandeling doen of starten voor een fietsroute. Op twee wielen nemen we je ook graag mee op ontdekking en verkenning in Beauvoorde, Diksmuide (langs de IJzer, de Dodengang, de IJzertoren,...) en met een e-bike is het Heuvelland voor iedereen mogelijk. 
Op een trager tempo kan je de Westhoek al stappend doorzoeken naar sporen uit het oorlogsverleden maar tegelijk kom je op plaatsen waar erfgoed en de schoonheid van de natuur je zullen behagen. Alles hiervan zit zeker omvat in een verrassende wandelroute op en rond de Kemmelberg en dáár krijg je er nog een mogelijkheid bij voor een bezoek aan de wijngaarden en het Wijngoed van de Monteberg.

Reviews en beoordelingen vakantie Westhoek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Westhoek? Plaats je beoordeling

henri 26 juli 2020

Hebben al enige uitstappen gedaan in de Westhoek en zijn zeer blij met de informatie in jullie gids. bedankt !

Veronique 11 oktober 2019

Een zeer duidelijke reisgids (zowel qua omschrijving, weergave adressen, volgorde van bepaalde routes). Ondanks het feit dat we niet echt de tijd hadden om ons weekendje uit voor te bereiden, bood de reisgids mij als passagier een ideale oplossing om onderweg uit te stippelen welke bezienswaardigheden de revue zouden passeren en was ons 'uitje' goed gevuld met een greep uit de geschiedenis in combinatie met nieuwe ontdekkingen. Bedankt! :-)

Pauwels André 9 januari 2018

zeer compleet overzichtelijk en praktisch dank u wel

Peter Geschier 23 juli 2017

Na de erg positieve ervaring met de Andalusiëgids vorige maand hadden we er alle vertrouwen in en inderdaad: ook in de Westhoek hadden we weeral een bijzonder document ter beschikking! Leuke natuur- en interessante stadswandelingen, we hadden dus alles bij de hand om er weer een gedenkwaardige tijd van te maken. Hartelijk dank voor jullie gedegen gidsen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info