Westhoek: Memorial Museum Passchendaele 1917

Net of je zelf 'binnen' de wrede oorlogswereld rondloopt en de Slag om Passendale ondergaat

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 is gehuisvest in het kasteel van de gemeente Zonnebeke. Er is een park bij van 10 hectaren dat later nog zal worden uitgebreid. Het complete dorp werd vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dus alles is heropgebouwd, ook het kasteel, na die oorlog. Het museum probeert je via beeld en materiaal duidelijk te maken hoe die Eerste Wereldoorlog verliep. Daarbij gaan ze uiteraard dieper in op die veldslag om Passendale.  Lees meer

Ga voor een belevingsvolle evocatie van de wreedheden uit de Eerste Wereldoorlog tijdens de Veldslag om Passendale. 
  • Bezoek het Memorial Museum Passchendaele 1917
  • Meer details over de Veldslag om Passendale
  • Daal af in een nagebouwde dug-out
  • Loop zelf eens in de loopgraven
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Je start op het eerste verdiep met een overzicht van het verloop van die veldslag en het leven van de soldaat aan het front. Er zijn verschillende legers actief geweest tijdens die 100 dagen in Passendale. Ook daar krijg je een overzicht van. Dan volgt een aparte beleving. Je daalt immers af in een historisch correct nagebouwde dug-out. Deze schuilplaats voor de soldaten was een compleet dorp met alle voorzieningen: keuken, smid, kantoren, slaapplaatsen, toilet ... Het is prachtig hoe dit werd gerealiseerd.

Het nieuwste deel werd in 2013 geopend en bestaat uit een grote nieuwe zaal met materiaal uit de Eerste Wereldoorlog. Vooral interessant voor gespecialiseerde bezoekers. Maar iedereen moet wel eens de multimediale show meevolgen van de Slag om Passendale. 

Daarna kom je terecht in de nagebouwde loopgraven. Je komt in loopgraven terecht van de verschillende landen en dat is net interessant. Het zorgt er wel voor dat mensen met hoge hakken net voor de start van de loopgraven naar boven moeten. Van bovenaf kan je ook de loopgraven gedeeltelijk meevolgen en je een idee vormen. Een Amerikaanse noodwoning op datzelfde terrein is nog in restauratie. Eindigen doe je in een herdenkingsruimte. Opgepast voor de openingsuren want de laatste toegang is om 16 uur.

Meer informatie op www.passchendaele.be

Reviews en beoordelingen Memorial Museum Passchendaele 1917

Heb je zelf tips of opmerkingen over Memorial Museum Passchendaele 1917? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info