Autoroutes in de Westhoek

Ieper en omstreken en de rit van Veurne naar Poperinge

In en rond Ieper brengt een autoroute je tot bij een resem herinneringsplaatsen die verband houden met de Groote Oorlog. Starten doe je aan het In Flanders Fields Museum, hartje Ieper. Daarna volgen Essex Farm Cemetery (poppies en het gedicht van John McCrae). Passendale (Tyne Cot Cemetery), het Memorial Museum Passchendaele in Zonnebeke, een Franse militaire begraafplaats Saint-Charles de Potyze om finaal opnieuw in Ieper te eindigen bij de iconische Menenpoort De  Lees meer

Met alle respect voor de doden, er is nog méér te zien in de Westhoek.
  • Verken de regio rond Ieper met de auto
  • Tyne Cot Cemetery, Essex Farm Cemetery
  • Bezoek Memorial Museum Passchendaele
  • Eerbetoon aan Franse gesneuvelden bij Saint-Charles de Potyze
  • Tijdig terug om de Last Post bij te wonen
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Een andere autoroute beginnen we in Veurne. Onderweg de mooie landschappen van de Westhoek, de Moeren, de militaire begraafplaats in Oeren. De Bachten de Kupe streek doen we ook aan met Izenberge, Lo waar de bekende koekjesfabriek van Jules Destrooper staat en een goed glas bier kan je kopen vlakbij de abdij van Westvleteren waar de bekende gelijknamige trappist wordt gebrouwen. Uiteindelijk kom je via nog wat kleinere dorpen en het kunstdorp Watou in Poperinge aan waar de eindmeet ligt.  

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Autoroute Westhoek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroutes in de Westhoek? Plaats je beoordeling

Eva11 april 2023

Blij met alle lokale tips. Heb het nog niet ter plaatse gebruikt, maar erg fijn in de voorbereiding van onze trip.

Dirk Hendriks12 maart 2022

Autoroute Ieper zat goed in elkaar.

Wendy Van Thielen22 juli 2021

Ik vond de gids heel interessant. Ik heb hem gebruikt om resto's in de buurt te vinden, logeeradresjes. Maar heb ook handig gebruik gemaakt van de vermelde autoroutes met bezienswaardigheden onderweg. Super handige leidraad om mee op vakantie te hebben.

Ann Moons10 mei 2021

het is een heel aangename gids, fietsroutes, geweldig heb de knooppunten op mijn gms.gezet en ik heb dan ook de gids meegenomen om onderweg de informatie te lezen, volgende keer de autoroutes. We zullen nog wel enkele keren naar de Westhoek op vakantie moeten gaan, niet erg zo leren we ons eigen land beter kennen.

BVDC2 september 2020

In enkele keren gedaan , wij wonen niet zover af. Zeker de moeite, zelfs voor streekgenoten. Nieuwe dingen ontdekt . Duidelijke omschrijvingen. Aangename route.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info