Wandeling in de Westhoek: gratis downloaden

Verken de natuur rond Poperinge, Diksmuide en de Kemmel en de stad in Ieper en Veurne

Als je in de Westhoek gaat wandelen, valt de wijdsheid op van het landschap. Vlakke uitgestrekte polders, de serene sfeer van de oorlogskerkhoven, hier en daar een monument. Een lange wandeling in en rond Diksmuide brengt je langs de IJzertoren, de Dodengang, het monument van de petroleumtanks. In het centrum van Diksmuide is met koperen klinkers een wandeling uitgetekend onder de naam 'Stadslink'. Deze wandeling toont je alle bezienswaardigheden van de stad. Nog tot 2018 staan tevens panelen opgesteld op 12 locaties met telkens een verwijzing naar de Eerste Wereldoorlog. Lees meer
Wandelen in de Westhoek met alle ingrediënten die typerend zijn voor de regio.
  • Natuur en oorlogsverleden in en rond Diksmuide 
  • Op en af in het groen rond de Kemmelberg
  • Wandelen tussen de hop in Poperinge
  • Historisch erfgoed van Veurne beter leren kennen
  • Verken Ieper in twee opzichten
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Kemmelberg, luswandeling

Een wandeling op en rond de Kemmelberg met veel groen, een oorlogskerkhof, het oorlogsmonument op de Kemmel, wijngaarden op de Monteberg en het provinciaal domein Kemmel. Veel hoogtemeters maar ook veel verrassingen voor de voeten dus op dit wandeltraject.

Poperinge, wandelen tussen hop en monumenten

Met deze luswandeling vertrek en eindig je bij het Nationaal Hopmuseum. Op weg naar het groen kom je langs het Poperinghe Old Military Cemetery. Daarna zit je volop in de natuur aan de Vleterbeek. Met hoppevelden rondom zet je de terugweg naar het centrum van Poperinge terug in.

Veurne, vredig mooi in kader van historisch erfgoed

Een passage op de Grote Markt met al de mooie gebouwen, een stukje natuur bij het water en een mogelijkheid om een Belevingscentrum over de Belgen tijdens de Groote Oorlog. Samengevat wat de stadswandeling van Veurne inhoudt.

Ieper, in twee opzichten

Alles wat Ieper zo aantrekkelijk maakt zit vervat in deze wandeling. Je komt dus over de Markt met de Lakenhallen, de Sint-Maartenskathedraal, het belfort. Je hebt de mogelijkheid om het iconische museum In Flanders Field te bezoeken. Je loopt over de Vesten. Geen wandeling in de Westhoek zonder oorlogskerkhof, dus ook in deze stadswandeling ligt er één, Ramparts Cemetery. Andere bezienswaardigheden zijn de Predikherentoren, de Bellepoort en uiteraard móet je de Menenpoort hebben gezien.  

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Wandelroutes Westhoek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wandelroutes Westhoek? Plaats je beoordeling

Monique 8 mei 2023

Heel bruikbaar om te starten en een keuze te maken waar je naartoe wilt

Van Bemst Véronique22 oktober 2021

Zeer goed gestructureerde reisgids, een schat aan informatie voor allen die interesse hebben in de bekende en minder bekende aspecten van die prachtige streek van België !

Ann Algoet25 juli 2021

Dit boekje heeft ons nuttige tips gegeven voor ons verblijf in de Westhoek. We hebben enkele leuke wandelingen gemaakt uit het boekje.

Rita Pape10 oktober 2019

Dank voor het boekje! We zijn wandelaars, met een voorkeur voor de Westhoek. Uit het boekje haalden we leuke wandelingen, leuke adresjes en zeker leuke wetenswaardigheden! prima gedaan! Dank

mostaert christa21 februari 2019

ik had veel plezier om het boek te door lezen, vele mooie wandelingen zijn er te maken, in deze mooie streek die de westhoek is ,,

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info