Fietsroutes Westhoek

Verken de Westhoek op de fiets en kom langs bekende en minder bekende plekjes

De Westhoek leent zich uitstekend om de regio per fiets te ontdekken. Sowieso fiets je langs het culturele erfgoed dat de Westhoek rijkelijk in haar bezit heeft in haar mooiste steden: Ieper, Poperinge, Diksmuide. Maar evengoed bereik je via de fietsknooppunten kleinere stadjes en gemeenten als Lo, Beauvoorde, Pollinkhove, Izenberge, Wulveringem, Oeren, Zillebeke of Lampernisse. En je komt aan de voet van de bekende 'wielerberg' de Kemmelberg. De mooiste natuur er rond zoeken we op en word je soms wat moe, dan hou je gewoon even halt op een terrasje.  Lees meer

Op twee wielen de Westhoek verkennen laat een nog andere indruk na.
  • Verken op de trappers de Westhoek
  • 4 fietsroutes: Ieper, Poperinge, Beauvoorde en Diksmuide
  • Rij langs de belangrijkste bezienswaardigheden
  • Op eigen tempo de wegen ontdekken
  • Proef onderweg van culinaire troeven van de Westhoek
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Fietsen rond Ieper en in het Heuvelland

Een e-bike komt hier goed van pas. Je maakt kennis met Zillebeke, onze startlocatie. Daarna gaat het in gestrekte draf naar Ieper waar je zowel langs de Vesten als in de binnenstad fietst. Via landelijke wegen fiets je naar Kemmel, al hoef je er niet de Kemmelberg op te rijden. Onderweg veel herinneringen aan het oorlogsleed op de vele oorlogskerkhoven. Ook het natuurgebied de Palingbeek kan je nog een stukje verkennen.

Fietsen in en rond Poperinge

Het hinterland van Poperinge staat centraal in deze fietsroute. Al gehoord van Krombeke, het gehucht Canada en de Grooten Onzen Here? We fietsen dwars door een polderlandschap. Een bezoek aan Lyssenthoek is mogelijk, een biertje van de trappistensoorten  Westvlesteren kan geproefd worden. En je rijdt dwars door de stad Poperinge door, waar bezienswaardigheden op een zakdoek bijeen liggen.

Van Beauvoorde tot Lo Reninge

Starten doe je in Wulveringem aan het kasteel van Beauvoorde. Fiets door Oeren, daarna naar Lo-Reninge. Kom in dorpen waar je misschien nog nooit eerder van hoorde: Lampernisse, Pollinkhove.

Fietsen in de IJzervallei

Fietsen in de rustige vallei van de IJzer brengt rust in je gemoed. Je hebt de keuze. Een lus mét de Ijzertoren en de Blankaert. Of je doet er nog wat extra kilometers bij om een bezoek te brengen in de Dodengang en het schitterende Onze-Lievevrouwhoekje.    

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Fietsroutes Westhoek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Fietsroutes Westhoek? Plaats je beoordeling

Eric25 september 2020

De gids heeft mij interessante info gegeven en de fietstocht van Ieper en de Kemmel was heel mooi.. thx

Sabbe Dirk3 juli 2019

Het was onze eerste ervaring in verband met de fietsroutes. We hebben een leuke 2 daagse gehad. We kijken er al naar uit voor onze volgende belevenis in Juli. Alvast bedankt. Grtjes Dirk.

pauwels15 september 2018

Prima fietsroute langs vele bezienswaardigheden.

DUFOORT GILBERT28 februari 2018

Ik ben al jaren een fervent recreatieve fietser en de brochure ' Fietsroutes Westhoek' zal zeker goed van pas komen, om via de talrijke knooppunten van routes vermeld in de gids, deze prachtige streek nog meer en beter te leren kennen. Hartelijk dank daarvoor.

Jan Valckx31 augustus 2017

Een zeer geode en interessante gids. Hij laat je een mooi stukje van Vlaanderen zien.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info