Westhoek: Tyne Cot Cemetery

Een bezoek aan Tyne Cot blijft aan de ribben plakken

Tyne Cot Cemetery is de grootste Britse begraafplaats in de wereld. Bijna 12.000 soldaten krijgen hier hun laatste rustplaats maar waarvan er minder dan 4000 bij naam bekend zijn. Er is eveneens een herdenkingshoek gemaakt voor de vermiste soldaten waar niets van werd teruggevonden. Hun namen, niet minder dan 35.000, lees je op de muren. Deze zijn niet allemaal hier vermist geraakt maar wel na de Slag om Passendale in 1917 tot het einde van de oorlog. De vermiste Britse soldaten van vóór deze periode staan op de muren van de Menenpoort in Ieper, nog eens 55.000.

Hier word je stil van en heel onderdanig, toon je respect voor zij die vochten voor hun vaderland.
  • Militaire begraafplaats met bijna 12000 soldaten
  • Grootste Brits oorlogskerkhof ter wereld
  • Bezoekerscentrum roept bizarre sfeer op
  • Sta voor het raam en kijk over het slagveld
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Als je deze cijfers leest zal het je meteen duidelijk zijn dat de Slag om Passendale heel veel slachtoffers heeft gemaakt. Het is voor het Britse Gemenebest een heel belangrijke plaats. Dit monument van een begraafplaats werd opgericht in 1927. Het Bezoekerscentrum werd geopend in 2007 door de Britse koningin zelf, Queen Elisabeth II.

De parking ligt aan de achterzijde van de begraafplaats. Daar zijn er toiletten en zie je in de hoek het Bezoekerscentrum. Een luidspreker zal je om de minuut een naam afroepen van een militair die begraven is op Tyne Cot Cemetery. Die omroepster zegt er ook nog rang en leeftijd bij. Zo kom je volop in de sfeer van het Bezoekerscentrum want centraal zie je herinneringen aan die soldaten. Hun brieven die ze schreven of ontvingen, de officiële brieven aan de nabestaanden met het slechte nieuws ... Plotseling lijkt het allemaal niet meer zo ver weg. In de hoek van het Bezoekerscentrum krijg je een overzicht van de gevechten die hier in Passendale plaatsvonden. Een groot raam geeft je een zicht over het slagveld en de frontlijn.

Reviews en beoordelingen Tyne Cot Cemetery

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tyne Cot Cemetery? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info