Baden-Baden: prachtige uitstapjes in het Zwarte Woud

Een wandeltochtje, een kasteel, een abdij en unieke uitzichten

De Merkurbergbahn brengt je naar een zeer mooi uitzichtspunt over Baden-Baden tijdens je vakantie Zwarte Woud. Het dal- en bergstation zijn ideale vertrekpunten voor wandeltrajecten, of meerdaagse tochten met overnachtingen in berghutten. De lift naar boven is volautomatisch: je koopt een ticket beneden en stapt vervolgens in de lift. Je krijgt een waarschuwing te horen wanneer de lift vertrekt. Lees meer

Ga met de berglift naar boven en wandel terug naar beneden door de prachtige natuur. 
 • Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen in halfpension

  Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

  Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden van het Zwarte Woud.
  va. € 257 - Boek nu
 • Tips voor uitstapjes in omgeving Baden-Baden
 • Met de berglift omhoog en wandelend naar beneden
 • Bezoek de abdij Lichtenthal
 • Bezichtig de kastelen van Rastatt en Favorite
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Boven is er een klein restaurantje waar het bij mooi weer en in het weekend overvol is. We raden je aan om de wandeling naar beneden te maken (volg Talstation Merkurbahn). Het duurt ongeveer een klein uurtje en de weg is breed en goed begaanbaar.

Kijk voor meer info op: www.stadtwerke-baden-baden.de

Abtei Lichtenthal

Deze Cisterciënzer abdij kun je alleen bezoeken op bepaalde dagen: in de gratis brochure met evenementen kun je zien welke dagen dit zijn. De brochure is verkrijgbaar bij een van de hotels of bij de toeristische dienst. Het complex heeft een mooie kerk die ook zeker een bezoekje waard is. In de abdij zelf is er veel handwerk te zien en in de bjibehorende kapel liggen een aantal Markgraven begraven.

Ga voor meer info naar: www.abtei-lichtenthal.de

Kastelen van Rastatt

Op zo'n 15 km van Baden-Baden kan je twee mooie kastelen bezoeken: Schloss Favorite en Schloss Rastatt. Beiden zijn toegankelijk voor bezoekers. In Schloss Favorite is er een belangrijke collectie porselein aanwezig. Veel evenementen vinden plaats in deze residenties, zodat de pracht en praal van weleer terug tot leven komt. Het barokke kasteel Rastatt ligt in het centrum van de stad en bezit ook nog twee musea in de zijvleugels. Achteraan is de tuin vrij toegankelijk. Het Schloss Favorite ligt aan de rand van Baden-Baden in een prachtige groene omgeving. De tuin is ook vrij toegankelijk.

Informatie over beide paleizen op: www.schloesser-und-gaerten.de

Reviews en beoordelingen Uitstappen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Baden-Baden: prachtige uitstappen in Zwarte Woud? Plaats je beoordeling

René21 juli 2018

Nuttige tips uit gids kunnen halen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info