Düsseldorf: bezoek de brouwerijen van het 'Altbier'

Bezoek de brouwerijen van Düsseldorf en zit aan de langste toog

Düsseldorf telt liefst vijf huisbrouwerijen. In het stadscentrum vind je overal bierhuizen waarvan sommige ook nog brouwen. Het mag duidelijk zijn, bier 'leeft' in Düsseldorf. Het Altbier is dan ook overal aanwezig. In een straat kan je zien waarom er gezegd wordt dat de langste toog van de wereld in Düsseldorf staat. Lees meer

Bier drinken doe je in Düsseldorf met jan en alleman.
  • Ontdek de 5 huisbrouwerijen
  • Proef het Altbier in al zijn soorten 
  • Vertier en bier gaan hand in hand
  • Zit bij aan de langste toog
  • Bier drinken in Düsseldorf doe je op straat 
Gratis reisgids downloaden

De Düsseldorfenaar brengt graag een bezoek aan één van de vele bierhuizen in de stad. Overal zal je het Altbier worden geserveerd. Het is een amberkleurig bier gebrouwen volgens traditioneel recept van 5° dat vlotjes binnengaat. In sommige bierhuizen wordt zelf nog gebrouwen. Düsseldorf telt liefst vijf huisbrouwerijen: Schumacher (Oststrasse), Im Füchschen (Ratinger Strasse), Kürzer (Kurze Strasse), Zum Schlüssel (Bolkerstrasse) en Zum Uerige (Bergerstrasse)

Bolkerstrasse, de langste toog ter wereld

Aan het Rathaus kan je even afwijken van de route en de de Bolkerstrasse instappen. Je kan dan achteraf aan iedereen zeggen dat je de langste toog van de wereld hebt gezien, de zogenaamde Kneipenmeile. Neen, geen echte toog maar zo wordt de overvloed aan cafés (meer dan 250!), kroegen en historische brouwerijhuizen van het ‘Altbier’ genoemd die je in deze straat aantreft. Overdag maar zeker ’s avonds ‘the place to be’ voor de ware bierliefhebber. Bijna iedereen staat buiten met een Altbier in de hand en ontmoeten mensen van allerlei slag mekaar: deftige heren en dames in maatpak naast de toerist in korte broek met witte kousen. Hier wordt de stress van het werk overboord gegooid,  wordt er plezier gemaakt, zorgen straatmuzikanten voor herkenbare muziek en is er animatie door varieté-kunstenaars.

Reviews en beoordelingen Brouwerijen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Brouwerijen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info