Königsallee: shoppen in de winkelstraat van Düsseldorf

'Kö': boulevard van 1 km lang met exclusieve merken en modehuizen

De Königsallee is met voorsprong de bekendste en meest bezochte winkelstraat van Düsseldorf. Je vindt er zowat alle exclusieve modemerken naast elkaar. Niet alleen de boetieks zijn aanlokkelijk. Je vindt in de Königsallee alles wat prestigieus, duur, mondain, soms misschien wat extravagant is. Lees meer

Prestige zowel binnen als buiten de shops. 
  • Hou je het bij kijken of toch kopen?
  • Vind alle exclusieve merken bijeen 
  • Méér zien dan enkel modewinkels 
  • Geef je ogen wat rust aan de Kö-Graben
  • Flaneer op de Köningsallee, de 'm' as-tu-vu' laan
Gratis reisgids downloaden

De Königsallee is één van de toeristische toppers in Düsseldorf. Het is de bekendste en ook de meest bewandelde straat van de stad. Een boulevard van ruim 1 km lang, ‘bezaaid’ met exclusieve winkels, omzoomd met platanen en kastanjebomen en in het midden de stadsgracht Kö-Graben waarin de Düssel vloeit. Je kan stellen dat de Königsallee uit twee afzonderlijk delen bestaat. Het westelijke deel omvat voornamelijk bankgebouwen, terwijl aan de oostelijke zijde het geld ‘rolt’. Je vindt er de ene exclusieve boetiek naast de andere. Alles met naam en faam uit de modewereld heeft hier op de ‘Kö’ een vestiging. De grote modehuizen dus en exquise merken. Maar daarnaast tref je er vele andere shops (juwelierszaken, parfumerieën, …), restaurants, kunstgalerijen, hotels en uiteraard heel wat terrasjes aan.

Het is een echte ‘m’ as-tu-vu’ laan. Schrik dus niet als je er een Bentley of een Jaguar traag ziet voorbijrijden. Er liggen verschillende brugjes over de Kö-Graben. Hier en daar zie je een kunstwerk o.a. de Triton fontein,  een beeldenfontein van de Griekse zeegod Triton, is een werk van Frederick Coubillier en bevindt zich aan het noordelijke eind van de Königsallee.

Laat je uitgavenbudget het niet echt toe om hier te shoppen, het etalagekijken van de imponerende winkels kan dan al enige troost bieden. Best druk tijdens de week en op zaterdag. Op zondag kan je rustig flaneren of fietsen op het fietspad langs de Düssel maar voor het shoppen moet je er dan niet zijn want de winkels zijn dicht.

Paardenvijgen

Leuk detail is de herkomst van de naam want vroeger heette deze rijke straat de Kastanienallee. Bij een bezoek in 1848 werd koning Friedrich Wilhelm von Pruisen door de inwoners welkom geheten met … paardenvijgen. Majesteitschennis ten top wat het stadsbestuur, om het opnieuw goed te maken met het koningshuis, ertoe aanzette om de naam te wijzigen naar Königsallee.

Kö-Bogen

Ten noorden van de Königsallee kom je in de Kö-Bogen. Nog een ‘must do’ plek voor de ware shopliefhebber. Je vindt hier de meer internationaal gerenommeerde merken. De verkoopruimtes zijn zeer modern opgevat, futuristisch soms. Geen alledaagse shops hier maar exclusieve zaken met een dure branche aan verkoopgoederen (mode, beauty, accessoires, luxe). Zelfs de terrasjes en horecazaken ogen duur.

De Schadowstrasse vormt eigenlijk het verlengde van de Königsallee. Alleen, dit is een voetgangerszone waar je dus shoppend rustiger kan ‘hoppen’ van de ene bekende modezaak naar de andere en je ook een resem warenhuizen terugvindt. De meeste zijn geopend tot 20 u. De Schadow Arkaden is opgevat als een stervormig koopcentrum. Hier ook veel aanbod van boetieks en duurdere merkkledij.

Reviews en beoordelingen Königsallee

Heb je zelf tips of opmerkingen over Königsallee? Plaats je beoordeling

chris12 oktober 2019

schitterend om daar rond te dwalen en ook shoopen voor de normale mensen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info