Rheinuferpromenade (Rijnoever) van Medienhafen tot Altstadt

Ongestoord wandelen en fietsen langs deze promenade

Langs de Rijnoever in Düsseldorf loopt een promenade vanaf de Medienhafen tot de Altstadt. Je kan er lekker rustig flaneren en verpozing zoeken, weg van het verkeer dat hier ondergronds gaat. Voor de ontwikkeling van de Rheinufer mocht Düsseldorf al verschillende onderscheidingen in ontvangst nemen. Wist je dat je naar een museum kan in een ongebruikte schacht van een tunnelcomplex? Lees meer

Aan de Rijnoever komt de Düsseldorfer na de dagtaak of in weekend verpozen, en jij?
  • Vind je de Rijnoever ook 'n geslaagd concept?
  • Kom net als de inwoners er verpozen
  • Flaneer ongestoord op de Rheinufer want
    verkeer gaat er ondergronds
  • Bezoek het KIT-museum in een tunnelschacht
Gratis reisgids downloaden

Rheinuferpromenade

Hier komen veel inwoners even verpozing zoeken na hun dagtaak of tijdens het weekend. Het is een mooie promenade langs de oever van de Rijn die in 1995 werd voltooid. Ze loopt vanaf de Medienhafen ter hoogte van de Stadttor over Carlstadt tot de Altstadt. Je kan er heerlijk flaneren, ongestoord van verkeer dat hier ondergronds loopt.

De Rheinuferpromenade mocht al verscheidene onderscheidingen ontvangen o.a. in 1998 de Duitse stedenbouwprijs. Joggers, wandelaars en ijskarretjes bij de vleet!

Rheinufertunnel

Er werd rond 1990 beslist om het drukke verkeer op de Rheinuferstrasse ondergronds om te leiden vanaf de stadspoort tot aan de Oberkasseler Brücke. Zo ontstond in 1993 een tunnelcomplex van bijna 2 km lang. Bovengronds kwam daardoor de ruimte vrij om een autovrije promenade aan te leggen waar wandelaars en fietsers ongestoord vrij hun gang kunnen gaan. In een ongebruikte schacht van de verkeerstunnel huist het KIT-museum, zie eerder bij de wandeling naar de Medienhafen.

Reviews en beoordelingen Rheinufer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rheinufer? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info