Kerstmarkt Düsseldorf 2017: van 23/11 t/m 30/12/17 (niet 26/11)

Kerstshopping op de kerstmarkt van Düsseldorf

Voor Düsseldorf zijn er superlatieven te kort. Het is niet alleen de hoofdstad van de deelstaat Nordrhein-Westfalen maar is ook toonaangevend voor de mode. Het is dus een shoppingparadijs met de Königsallee als kers op de taart. De culturele toerist komt in Düsseldorf zeker niets tekort met een paar waardevolle musea.

Locatie kerstmarkt: Markt, Heinrich-Heine Platz, Schadowplatz en nog een paar locaties, we stellen ze je hieronder allemaal voor.
  • Met de Thalys rechtstreeks naar Düsseldorf

    Met de Thalys rechtstreeks naar Düsseldorf

    Via de officiële website van NMBS Euorpe is het eenvoudig om online internationale treintickets te reserveren voor Europese bestemmingen. Treinreizen kunnen geboekt worden via de website voor Thalys, Eurostar, TGV® of ICE. 
    va. € 38 - Boek nu
Kerstmarkt Düsseldorf
Kerstmarkt Düsseldorf 2017: van 23/11 t/m 30/12/17 (niet 26/11)
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Kerstmarkten in Düsseldorf

Schadowstrasse

Dit is de nieuwste markt aan het moderne gebouw van het Schauspielhaus. Er is hier een ijsbaan en draaimolen en vooral veel lekkers voor wie zich compleet wil onderdompelen in de kerstsfeer. Deze kerstmarkt kent een klein verlengstuk in de Schadowstrasse.

Schadowplatz

Dé kerstmarkt van Düsseldorf met een 60-tal stalletjes van allerlei slag. Hier is er het meest animatie. De geur van Glühwein en ander lekkers komen je tegemoet.

Stadtbrückchen

Dit is een markt op de binnenkoer van het Wilhelm-Marx-Haus. De Sternchenmarkt staat in het teken van kristal, uiteraard als decoratie voor de kerstperiode.

Heinrich-Heine-Platz

Zeker te bezoeken wanneer de duisternis gevallen is. Het is gelegen aan het bekende en luxueuze warenhuis Carsch. De vele lichtjes zullen je verblinden. Rond het muziekpaviljoen staan er hier een 40-tal stalletjes. Het is de Engeltjesmarkt, dus zijn er vele beeldjes met engelen te zien, wat dacht je. Maar zoals op elke markt in Düsseldorf zal je ook hier geen honger of dorst moeten lijden.

Flinger Strasse tot de Marktplatz

Van zodra je van de Heinrich-Heine-Platz de Flinger Strasse instapt kom je in een langgerekte kerstmarkt terecht. In de Flinger Strasse en de Marktstrasse zijn er een 30-tal bijzondere kraampjes, ze beelden allen een huisgevel van Düsseldorf uit.

Marktplatz

Een 30-tal standjes op het mooiste plein van Düsseldorf, in de schaduw van het stadhuis. Het is een harmonisch geheel van kraampjes met kunst, oud en nieuw.

Shopping in Düsseldorf

De Königsallee is de topper, het aantal boetieks is er niet te tellen maar ook de straat op zich is prachtig vooral in de kerstperiode. De andere kom je voorbij tijdens de wandeling: Shadowstrasse en Altstadt.

Wandelroute Düsseldorf: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs de belangrijkste kerstmarkten, bezienswaardigheden en shoppingstraten.Openbaar vervoer: met de trein naar Düsseldorf kan niet rechtstreeks. Je moet eerst naar Keulen reizen en dan de trein nemen naar Düsseldorf. Dit is niet haalbaar als je op één dag heen en terug wilt want een enkele reis duurt ca. 5 uur vanaf Brussel. De trein komt aan in het Hauptbahnhof op de Konrad Adenauerplatz waardoor de start van onze route aan de Shadowplatz goed bereikbaar is.

Met de auto: opgepast voor Düsseldorf dien je een milieusticker te hebben. Voor de parkings in het centrum moet dit een groene sticker zijn: wagen met minimaal een euro 4 motor. Op deze pagina vind je hierover meer informatie. De meeste ondergrondse parkings liggen in de Königsallee en Shadowplatz. Als je dit ingeeft in je GPS dan zie je heel wat pijlen naar parkeergebouwen. Heb je geen GPS volg dan de richting Shadowplatz en daar zie je dan al wegwijzers.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Düsseldorf

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Düsseldorf? Plaats je beoordeling

Richard3 januari 2018

Leuk en nuttig!

Vetters Nancy21 december 2017

De reisgids was zeer uitgebreid. Veel te veel om op 1 weekend te kunnen doen. Daar we daar waren om de kerstmarkten te bezoeken hebben we een selectie gemaakt van de wandelroute met de kerstmarkten. Extra informative waar een gezellige eet- of drinkgelegenheid was vonden we zeer nuttig. Alles samen gevat ideaal om onze zoektocht naar de beste straatjes, pleintjes en cafeetjes te starten. Bedankt voor de beknopte maar zeer gedetailleerde informative. Nancy

Josiane Cobert18 december 2017

Zeer gebruiksvriendelijke en nuttige informatie over de verschillende kerstmarkten. Zonder deze info hadden wij die zeker niet allemaal gevonden en kunnen bezoeken. Ook de info over Düsseldorf zelf was verrassend duidelijk.

Frans Hupkens8 december 2017

Het was een heldere uiteenzetting over de verscheidene markten dwars door Dusseldorf. Een mooie wandelroute met goede beschrijvingen van al het moois.

De Keersmaecker Pierre26 november 2017

Zeer nuttige info, ga er gebruik van maken tijdens ons bezoek aan Dusseldorf de 1ste week van december. met vriendelijke groeten, Pierre De Keersmaecker

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info