Citytrip Düsseldorf: ontdek dé bezienswaardigheden

Ontdek de bezienswaardigheden op één vierkante kilometer

Düsseldorf heeft de troef om alle toeristische bezienswaardigheden te kunnen aanbieden op een beperkte oppervlakte. Ontdek er het immense museumaanbod, de kunstgalerijen, het religieus erfgoed, de hypermoderne gebouwen, de vele parken, het culinaire en biervertier. Wandelen langs de Rijnoeverpromenade is een must. Ook daar vind je veel bezienswaardigheden. Lees meer

Nooit ver uit de buurt en toch alles gezien
  • Shoppen en bier proeven
  • Flaneren langs de Rijnoeverpromenade
  • Ontdek het vele groen van Düsseldorf
  • Doe een middeleeuwse of gracieuze excursie
  • Leer Düsseldorf kennen als modestad

Gratis reisgids Düsseldorf?

Gratis reisgids downloaden

Düsseldorf biedt je een uitgebreide mix van toeristische bezienswaardigheden: een rijk shoppingaanbod, een divers cultureel pallet met musea (26), kunstgalerijen (meer dan 100), opera, concertgebouw, 7 kerken met o.a. de scheve toren van de St. Lambertusbasiliek … hypermoderne gebouwen waarvan sommige architecturale kunstparels zijn, diverse mooie verborgen plekjes en een levendige Rijnoeverpromenade. Dit zijn al heel wat troeven waarover Düsseldorf beschikt om je tot een bezoek te verleiden. Lang geleden was het een eenvoudig vissersdorpje, eeuwen later is Düsseldorf uitgegroeid tot een metropool.

Het aanbod aan culinair genot is immens groot. Er zijn ja, echt waar, 5 stadsbrouwerijen. Logisch dus dat er cafés, bierhuizen en kroegen bij de vleet te vinden zijn. Düsseldorf beweert in het bezit te zijn van de langste toog ter wereld. Een onmiskenbaar walhalla voor de levensgenieter ‘pur sang’. En dan moeten we zeker ook vermelden dat Düsseldorf wereldwijd gekend is als mode- en erg populaire shoppingstad. Internationale merken hebben hun exclusieve boetieks op de luxueuze boulevard Königsallee of de chique Kö-Bogen.

Parken vind je op 15 plaatsen zodat je nooit lang moet zoeken om wat groen te vinden. De oevers aan de Rijn worden bij mooi weer vlug ingenomen door mensen die op het gras willen uitrusten of picknicken. In die parken en ook op de Rijnoeverpromenade is het echt een komen en gaan van joggers en wandelaars.

Het leuke aan de Altstadt van Düsseldorf is dat je werkelijk bijna alle bezienswaardigheden bijeen hebt op een goed uitgemeten vierkante kilometer. Wij bieden de mogelijkheid in een niet te grote stadswandeling Düsseldorf in één keer te verkennen, met twee mogelijke uitbreidingen naar de Medienhafen of groen en kunst te combineren. Zij die de ontdekking van de stad op een liever wat trager tempo doen, kunnen ervoor kiezen het wandeltraject te spreiden over meerdere dagen. Aan mogelijke excursies buiten het stadscentrum hebben we ook gedacht.

Met het openbaar vervoer of eventueel per fiets hebben we vlot bereikbare uitstapjes naar het middeleeuws aandoenlijke Kaiserswerth en de gracieuze excursie naar het mooie Benrath Schloss opgenomen. Neem daarbij nog het flaneren langs de Rijnoeverpromenade, de drankstops op de uitnodigende terrasjes aan de Rijn of in de voetgangerszones, het bruisende uitgaansleven, de parken, … dan weet je dat Düsseldorf flink wat te bieden heeft. En o zo makkelijk bereikbaar met de auto of met de trein. Dus, daarvoor moet je het ook al niet laten om op verkenningspad te gaan in de hoofdstad van de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Reviews en beoordelingen citytrip Düsseldorf

Heb je zelf tips of opmerkingen over Düsseldorf? Plaats je beoordeling

Yves 4 november 2023

Zoals steeds de gids van Euroreizen gebruikt tijdens een citytrip , Dusseldorf deze keer.....en zoals steeds weer een hele fijne , leerrijke namiddag beleefd.

Kristel 8 januari 2023

Reisgids was top. Staat alles in wat je moet weten voor een citytrip Düsseldorf.

Marina 10 februari 2020

goede reisgids voor een korte citytrip, alles wat je moet zien staat er op vermeld, ook wat interessante weetjes

ketels francine 19 december 2019

Heel interessant. Super informatie

Marc 21 augustus 2019

Prima reisgids, ideaal voor een korte citytrip Van harte aan te bevelen !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info