Brasschaat: museum Gunfire en kinderboerderij Miker

Fietsen op bewegwijzerde fietsroutes in en rond Brasschaat

In de omgeving van Brasschaat ligt een uitgestrekte groene boszone. De beste manier om deze streek te verkennen is per fiets. Met de Kapittelroute, met start aan een kinderboerderij, kom je voorbij de belangrijkste bezienswaardigheden van Brasschaat. Een artilleriemuseum en het domeinbos de Inslag zijn de troeven van Maria-Ter-Heide. Lees meer

Ontspan en kom tot rust in het bosrijk gebied in en rond Brasschaat.
  •  
  • Groene long van Brasschaat
  • Kinderboerderij dagelijks toegankelijk
  • Met de fiets op verkenning
  • Bezoek het artilleriemuseum
  • Boswandelpaden in Maria-Ter-Heide
Gratis reisgids downloaden

Deze bewegwijzerde route is 35 km lang, maar je kan de afstand ook halveren. Per fiets kan je zo Brasschaat en Kapellen aandoen. Je fietst dwars door parken en bossen. Op je weg zal je ook heel wat kastelen zien. De officiële startplaats van deze fietsroute ligt aan het Mikhof in Brasschaat. Koop vooraf de fietsroute bij de toeristische dienst of via http://www.tpa.be

Kinderboerderij Mikerf

Uiteraard is het doel om kinderen vertrouwd te maken met de dieren op een erf, maar ook om de volwassenen milieubewuster te laten leven. De stallen zijn dagelijks toegankelijk.

Meer info: www.kinderboerderijmikerf.be

Artilleriemuseum Gunfire

Hier krijg je inzicht in de werking van de artillerie, maar is er ook aandacht voor de geschiedenis van Maria-Ter-Heide en het Kamp van Brasschaat.
Meer info: https://site-gunfire-brasschaat.be 

Maria-Ter-Heide

Deze deelgemeente van Brasschaat heeft een bos dat zeker de moeite waard is. Het Domeinbos de Inslag (toegang via Kerkedreef en recht tegenover Gemeentedomein De Mik) is 147 hectaren groot. Er zijn talrijke wandelpaden. Info op de plattegrond aan de ingang langs de Kerkedreef.

Meer info over de bezienswaardigheden in Brasschaat: www.brasschaat.be

Reviews en beoordelingen Brasschaat

Heb je zelf tips of opmerkingen over Brasschaat? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info