Verken Kalmthout te voet of met de fiets

Wandelen of fietsen op de Kalmthoutse Heide en bezoek het Arboretum of De Vroente

Kalmthout, het meest noordelijke deel van de Kempen, bezit een uniek natuurreservaat, de Kalmthoutse Heide. Er valt echter zoveel méér te zien in en rond Kalmthout. Ga eens binnen in het Arboretum, waar 6000 soorten planten je opwachten. In de Vroente kom je alles te weten over het heidegebied. Je kan er een wandeling starten door de heide. Bijleren over het leven van de bijtjes of met de kinderen naar een 'bea party'? Of wil je per fiets de heide verkennen? Het kan allemaal. Lees meer

Iedereen kent de Kalmthoutse Heide, maar wie kent het arboretum of de Vroente? 
  •  
  • Op verkenning in de Kalmthoutse Heide
  • Zeker doen: De Vroente
  • Beleef het bijenverhaal 
  • Ontdek 6000 planten in het Arboretum 
  • Twee fietsroutes in en rond Kalmthout
Gratis reisgids downloaden

Natuurlijk kan je het gebied in en rond Kalmthout verkennen met de fiets. Daartoe zijn er twee fietsroutes uitgestippeld. De oudste en wellicht mooiste is de Heideroute met een lengte van 57 km, eventueel in te korten. Je doorkruist onderweg de Kalmthoutse Heide. Dit is ook het geval met de 32 km lange Grensparkroute, maar hier combineer je nog andere natuurgebieden langs beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Beide routes starten aan het Bezoekerscentrum "De Vroente", waar je ook de fietskaartjes kan kopen.

Kalmthouts Arboretum

In deze botanische tuin staan zowat 6000 verschillende soorten planten. Deze tuin geniet wereldfaam door haar Hamameliscollectie (toverhazelaars). Je kan er ook een Vlindertuin bezoeken. Wellicht zal dit bezoek voor sommigen dagvullend zijn, anderen houden het dan weer voor bekeken op een tweetal uurtjes. Alle informatie kan je vinden op www.arboretumkalmthout.be 

Natuureducatief Centrum De Vroente

Hier kan je gratis naar een tentoonstelling over de Kalmthoutse Heide, maar je vindt er ook educatieve paketten. Wens je een wandeling te maken door de heide, dan kan dit op bewegwijzerde paden. In het centrum verneem je er alles over.

Meer info: www.devroente.be

Naast De Vroente is het Bijenteeltmuseum gevestigd in een modern gebouw. Voor een kleine bijdrage verneem je er alles over deze zoemende diertjes en de honing die ze voortbrengen. Zelfs een "Bea Party" is mogelijk, voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Bijen zijn heel belangrijk voor de heide, tijdens een wandeling zal je wellicht de bijenkasten zien. "Niet storen" is de boodschap.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Kalmthout

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kalmthout? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info