Bezoek het begijnhof in Hoogstraten

Het begijnhof (UNESCO-werelderfgoed) is één van dé bezienswaardigheden

Hoogstraten ligt in het noorden van de Antwerpse Kempen. Met het begijnhof heeft Hoogstraten een plaats op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het interieur van de St-Catharinakerk is eveneens een bezoekje waard. Een uitgestippelde wandeling (15 km) brengt je in de bossen van Wortel-Kolonie, langs weilanden, dreven, een uitgeturfd ven. Lees meer

Ontdek het religieus UNESCO-werelderfgoed in Hoogstraten: het begijnhof
  •  
  • Ontdek de klerikale bezienswaardigheden
  • Het begijnhof is erkend als Unesco Werelderfgoed
  • St.-Catharinakerk, opvallend van buiten en van binnen
  • Geniet van een wandeling op het Jan Huet-pad in Wortel 
Gratis reisgids downloaden

St-Catharinakerk

Je moet zeker een bezoek brengen aan de St.-Catharinakerk van Hoogstraten met zijn toren van 105 meter hoog. Opvallend is natuurlijk zijn baksteenstructuur met witte zandsteen, ook wel speklagen genoemd. Maar van het interieur zal je pas versteld staan. Meest opvallend zijn de praalgraven, koorbanken en wandtapijten. 

Meer info: www.hoogstraten.be 

Begijnhof

Op amper 200 meter langs dezelfde weg ligt het begijnhof met de begijnhofkerk. De kerk en het begijnhof zijn niet alleen een oase van rust maar werden ook prachtig gerestaureerd door de vzw Het Convent. Het begijnhof is dan ook erkend als Werelderfgoed van de Unesco.

Wortel

Op weg naar of van Hoogstraten moet je zeker ook even door de bossen van de Wortel-kolonie rijden. In deze groene oase met rechtlijnige wegen, werd er door de overheid in de 19de eeuw een kolonie opgericht waar landlopers en bedelaars terecht konden. De gebouwen van de grote boerderij staan er nog maar zijn niet meer in gebruik. De andere gebouwen zijn nu omgevormd tot strafinrichting. De omgeving van Wortel-Kolonie is een prachtig natuurgebied met bossen, weilanden en dreven, maar ook het Bootjesven, een uitgeturfd natuurlijk ven. Er is een uitgestippelde wandeling in de bossen van Wortel: het Jan Huet-pad (15 km), met start aan de dorpskerk. 

Reviews en beoordelingen Hoogstraten

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hoogstraten? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info