Zuid-Beieren: reisgids met kastelen en panorama's

We brengen je naar bergtoppen (Zugspitze), sprookjeskastelen (Neuschwanstein) en bijzondere plaatsen: Wieskirche, ...

Onze gratis reisgids zorgt voor een goede kennismaking met het mooiste stukje van Beieren. Dit stuk staat vooral bekend onder de naam Oberbayern. Tussen de Beierse Alpen geniet je niet alleen van schitterende panorama's, maar je ontdekt er ook bijzondere plaatsen, elk met een apart, eigen karakter en prachtige bezienswaardigheden. Deze staan uiteraard allemaal beschreven in onze gratis reisgids. Lees meer

Garmisch-Partenkirchen is vooral bekend als winterbestemming, maar ook in de zomer is het er erg aangenaam. Lees er alles over in de reisgids!
Reisgids Zuid-Beieren
Zuid-Beieren: reisgids met kastelen en panorama's
  • Neem de lift vanaf de Duitse kant naar de Zugspitze
  • Maak onze stadswandeling in München
  • Bezoek de vele kastelen beschreven in de gids, toppers zijn Neuschwanstein en Linderhof
  • Vergeet zeker niet de Wieskirche, onvergetelijk
  • Wandel door het mooie Oberammergau
  • Ontdek de decors van het Festspielhaus
  • Loop even binnen in de abdij van Ettal
Gratis reisgids downloaden

Oberammergau 

Deze stad staat vooral bekend om zijn tienjaarlijkse passiespelen. In Oberammergau is het dan nog wachten tot 2020 op de volgende passiespelen, maar je kan wel al het theater bezoeken en bewonderend opkijken naar de fraaie fresco's tijdens je vakantie Beieren. Vlakbij wacht ook nog een prachtige abdij, die zeker een bezoekje waard is. Mocht je interesse hebben om de passiespelen bij te wonen, dan kun je het beste een jaar van te voren al je tickets boeken.

Garmisch-Partenkirchen 

Garmisch-Partenkirchen heeft dan wel een stevige winterse reputatie, maar ook in de zomer is het er prettig. Lodewijk II had er verschillende kastelen, die je zeker gezien moet hebben bij een bezoek aan de stad. Ze zijn erg mooi en bieden je prachtige uitzichten over de omgeving. De koning was misschien zo overmand door zijn "werk", dat hij volkomen herleefde in zijn sprookjeswereld, veel van zijn verblijven hebben dan ook een sprookjesachtige uitstraling en zijn naar hoge standaard gebouwd.

Weiskirche

Ook in Beieren ligt Weiskirche. Hier vind je een bijzondere bedevaartskerk, gebouwd door de gebroeders Zimmerman. Je kunt hier ook de indrukwekkende Zugspitze verkennen en genieten van haar prachtige panorama's op het uitkijkplatform dat haast in de lucht lijkt te zweven.

Füssen

Vergeet ook vooral niet om een bezoekje aan Füssen te brengen. Deze gezellige stad aan de Romantische Strasse heeft een aantrekkelijke stadkern en is de ideale uitvalsbasis om de kasteln van Lodewijk II te bezoeken. Bovendien kun je er heerlijke wandelingen maken in de omgeving van de stad. Zeker een aanrader!

Reviews en beoordelingen Reisgids Zuid-Beieren

Heb je zelf tips of opmerkingen over Beieren: reisgids met kastelen en panorama's? Plaats je beoordeling

Harry1 mei 2024

Zeer complete reisgids, goede en belangrijke items worden behandeld. Zeer aan te bevelen.

Evrard De Roeck21 januari 2024

Prachtge reisgids geeft een mooi voorbeeld wat ik er zou kunnen doen.Breed aspekt op bezienswaardigheden. Proficiat

Van Autgaerden16 juli 2022

De gids isOK voor mij

Dirk Van Overbeke20 mei 2021

Oorspronkelijk waren wij enkel geïnteresseerd in het stadje Rothenburg Ob der Tauber, maar na het lezen van deze interessante gids gaan we daar in de buurt nog enkele extra bezoekjes plannen.

Haan1 december 2020

Geweldig mooi boek. Heel overzichtig met mooie foto's en mooie tips.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info