Zugspitze: bereikbaar vanuit Duitsland en Oostenrijk

Ga naar de top met de kabelbaan of het tandradspoor

De Zugspitze is met zijn 2964 meter een van de topattracties van Beieren, zo lees je in onze gratis reisgids. Je kunt op verschillende manieren de Zugspitze bezoeken. Het is mogelijk om via de Oostenrijkse kant met een kabellift omhoog te gaan, of via de Duitse kant met een tandradspoor. Als je voor de laatste optie kiest moet je er wel rekening mee houden dat je op het eind alsnog een stukje met de kabelbaan moet. Lees meer

Geniet bij helder weer van prachtige uitzichten over het gebied vanuit de kabelbaan.
  • Beklim de Zugspitze
  • Neem de Kabelbaan
  • Ga via het Randradspoor
  • Bewonder Alspix
Gratis reisgids downloaden

Bij helder weer geniet je met beide kabelbanen van een indrukwekkend panorama. De enige verschillen zijn dat de aan de Oostenrijkse kant de kabellift wat moderner, goedkoper (tot 10€ verschil) en sneller is dan aan de Duitse kant. In beide gevallen is het niet heel goedkoop om met de kabelbaan omhoog te gaan naar de Zugspitze, maar bij mooi weer is het wel een onvergetelijke ervaring en bovendien kan het makkelijk gecombineerd worden met je vakantie Beieren.

Meer informatie over de Oostenrijkse kabelbaan kun je vinden op: www.zugspitze.at

Voor de Duitse kabelbaan kun je op de volgende website kijken: www.zugspitze.de

TIP: Raadpleeg voor je vertrek de livecam, prijzen en of de liften wel werken! Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan.

Sinds 2010 is er de AlpspiX. Dit uitkijkplatform ligt op de Osterfelderkopf. Om hier te komen moet je hetzelfde tandradspoor als die naar de Zugspitze nemen, maar onderweg stap je uit voor de Alpspitzbahn. Vanaf het platform op een berg met een hoogte van wel 2000 krijg je dan een uniek zicht op de 1000 meter hogere Zugspitze. Let er wel op dat je dit onvergetelijke en adembenemende uitzicht krijgt te zien als je op een loshangende brug gaat staan. De constructie is uiteraard zeer veilig, maar we waarschuwen je ervoor dat je er beter niet op kunt gaan als je hoogtevrees hebt. De armen van de brug steken namelijk 13 meter uit over ... niets.

Kijk voor uitgebreide informatie over prijzen en openingstijden op de website: www.zugspitze.de

Reviews en beoordelingen Zugspitze

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zugspitze: bereikbaar vanuit Duitsland en Oostenrijk? Plaats je beoordeling

Th. Verhoeven31 augustus 2021

i.t.t. eerdere informatie is de route niet overmatig voorzien van Alpenstrasze borden; verder zijn er verschillende weg-omleidingen door werkzaamheden; bij regen van de afgelopen dagen is het een trieste bedoeling.

William Verdoodt16 mei 2017

Ik ga waarschijnlijk nog dit jaar naar Beieren en wil de alpenroute doen. Heb bij deze veel interessante dingen kunnen lezen. Bedankt hiervoor.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info