Rondreis Zuid-Beieren: uitgestippelde autoroute

Verken het zuiden van Beieren met de wagen

Met deze autoroute verken je het zuiden van Beieren. Daar liggen de topattracties: Neuschwanstein, Linderhof, Oberammergau, abdij van Ettal en de Wieskirche. Bovendien ligt het net aan de grens met Oostenrijk en kan je er de Zugspitze beklimmen. Je rijdt werkelijk een rondje in het zuiden van Beieren in combinatie met Tirol. De uitgebreide routeinformatie en tips vindt je in onze reisgids die je op deze pagina gratis kunt downloaden. Lees meer

Ontdek de pracht en praal van de kastelen van Lodewijk II en geniet van prachtige uitzichten tijdens onze autoroute Beieren.
  • Ga naar de top van de Zugspitze
  • Ontdek de pracht en praal van de kastelen
  • Laat je verblinden door het goud 
  • Verneem alles over de Festspiele Oberammergau
Gratis reisgids downloaden

Autoroute Zuid-Beieren op de kaart

Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. Het is dan ook een van de populairste attracties van Duitsland. Het werd zes weken na de dood van de koning opengesteld voor bezoekers. Je kunt er te voet naar toe of je zelf net als de koning per koets naar boven laten rijden.

Linderhof

Dit barokke slot in het zuiden van Beieren is het kleinste van de drie kastelen die in opdracht van Lodewijk II gebouwd werden. Opvallend is dat dit het enige kasteel was dat voltooid werd voor zijn dood en hij er ook regelmatig verbleef. Het is gebouwd in rococostijl en is rijkelijk versierd. Je kunt er een rondleiding krijgen met een gids en door de verschillende kamers wandelen om een idee te krijgen van de extravagante levensstijl van Lodewijk II.

Oberammergau

 Deze stad staat eigenlijk alleen bekend om zijn passiespelen. Om de tien jaar wordt er een toneelstuk opgevoerd om het lijden van Christus te herdenken. Het is een prachtige opvoering die jaarlijks veel bezoekers trekt. Als je er heen wilt kun je het beste een jaar van te voren je kaartje en hotel reserveren, anders heb je de kans dat je het misloopt.

Wieskirche

Hier moet je zeker een bezoekje brengen aan de bedevaarstkerk van Wies. Het verhaal gaat dat hier een beeld van Christus is gevonden waar tranen uit druppelde en bloed te zien was. Het beeld is in de kerk te zien en sindsdien is het een populaire plek voor bedevaarders.

Reviews en beoordelingen Autoroute Zuid-Beieren

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Zuid-Beieren: prachtige uitzichten? Plaats je beoordeling

Leemans Vera 18 april 2022

Uitgebreide reisgids met veel informatie over de streek. Overzichtelijk. Handig om uitstappen te plannen 👍

Leemans Rita29 september 2018

Mooie route. wij hebben 2 nachten gelogeerd in Oberammergau en 2 nachten in Schangau. Vandaar de meeste dingen bezocht. Wij hebben bovendien 2 leuke routes gedaan, mooi, rustig (minder verkeer) en prachtige omgeving: nl. enerzijds van Linderhof naar Berwang en zo naar Stanzach en via Reutte naar Schwangau, anderzijds vanaf de Zugspitze/Ehrwald via de Fernpass en dan via Telfs naar Mittenwald (mooi authentiek maar wel druk dorpje) en zo naar Oberammergau. De moeite waard!

Imelda22 maart 2018

ik vind het een hele interessante autoroute van Zuid-Beieren. deze zomer gaan we die zeker uitproberen

Dominique Vercruysse18 februari 2017

Wij hebben laatste week van juni 4 + 2 nachten geboekt in het door jullie voorgesteld hotel in Füssen. We zien ernaar uit. Hebben reeds een groot deel van de Romantische Straat gedaan. Nu de rest en Beieren. Goede ondersteunende gids. Top!

Marleen Geldhof23 april 2016

Deze gids lijkt me een prima leidraad om de regio te verkennen. Ik ga volgende maand naar Beieren en München en gebruik uw suggesties. Eventueel aan te vullen met mogelijke overnachtingsmogelijkheden....

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info