Füssen: aan de Romantische Strasse

Mooie stadskern en een prachtige bibliotheek

Füssen ligt op het einde van de geliefde Romantische Strasse. Deze toeristische weg start in Augsburg en verbindt verschillende steden en dorpen met een historische waarde en stadskern. Met Füssen is dit niet anders. Dit stadje heeft een hele mooie stadskern en is zeer geliefd bij de toeristen tijdens een vakantie Beieren, omdat het de ideale uitvalsbasis is voor het bezoeken van de kastelen van Ludwig II.  Lees meer

Bezoek het verrassende Füssen. Je vindt er onder meer de kastelen van Ludwig II.
  • Ontdek het mooie Füssen
  • Bezoek de kastelen van Ludwig II
  • Ga naar het klooster van Sankt Mang
  • Maak heerlijke wandelingen in de omgeving
Gratis reisgids downloaden

Er zijn ook prachtige kloosters te zien, zoals die van Sankt Mang, een indrukwekkend barok klooster. 

In Füssen moet je zeker het stadhuis en het streekmuseum bezoeken. Die zijn gevestigd in het klooster Sankt Mang. Dit barokke klooster, wat ooit nog deel uitmaakte van de Benedictijnenorde, bezit bovendien een prachtige bibliotheek die zeker de moeite waard is om te bezoeken. En niet alleen het klooster, maar ook de basiliek is toegankelijk.

Ook erg mooi om te zien is het Hohe Schloss. Dit is de voormalige zomerresidentie van de Augsburgers vorstbisschoppen uit de 13e-16e eeuw en bevindt zich op een steile rots ver boven de stad. Het is dan ook even lopen om er te komen, maar de uitzichten zijn prachtig. Het slot heeft onder meer een ridderzaal, een slotkapel en een schilderijenverzameling

Op ongeveer een kilometer afstand van de stad ligt het indrukwekkende Forggensee. Dit meer ontstond door de de opstuwing van de Lech en werd eind 1954 in gebruik genomen.

In Füssen zijn er bovendien zwavelbronnen te vinden en je kunt er baden nemen en kuren ondergaan. De bronnen liggen in het westelijke stadsdeel Bad Faulenbach.

Het aanbod aan wandelingen vanuit Füssen is immens groot. Je kunt kiezen uit bergwandelingen of 'vlakke' merenwandelingen, al dan niet met of zonder gids. Op de website van de stad kun je allerlei informatie vinden. Wij raden je echter aan om eenmaal ter plaatse een bezoek te brengen aan de toeristische dienst en een plattegrond op te halen.

Kijk voor openingstijden op de website: www.fuessen.de

Reviews en beoordelingen Füssen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Füssen: aan de Romantische Strasse? Plaats je beoordeling

Paul Daniëls23 september 2021

Alles was Prima, en de gids heeft zijn best gedaan , maar het weer zat wat tegen .

GINA18 november 2020

Zeer interessante brochure, zeer uitgebreid. Veel mooie foto's. Ik heb al een zeer goed idee hoe mijn vakantie er zal uitzien. Ik kijk er naar uit.

de groen4 juni 2018

deze brochure is goed gestructureerd opgebouwd . Ik ben heel blij met de toegevoegde kaarten . De tips zijn voortreffelijk

Maria Merveillie12 mei 2016

Over de ganse reisroute ben ik van begin tot eind super enthousiast en tevreden over met alle respect en lof voor degene die al die routes samenstellen!! TOPPIEEE!!!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info