Linderhof: inspiratie uit Versailles

Het lievelingsverblijf van Lodewijk II

Slot Linderhof was oorspronkelijk het buitenverblijf van Maximiliaan II, de vader van Lodewijk. Toen Lodewijk het verblijf bezocht in 1867 besloot hij het te verbouwen en in de daaropvolgende jaren maakte hij er een heuse koninklijke villa van. In 1878 werd Linderhof voltooid en het is dan ook het enige kasteel dat Lodewijjk II afgewerkt heeft gezien en waar daadwerkelijk een paar jaar heeft gewoond. Lees meer

Bezoek het prachtige slot Linderhof en wandel door de indrukwekkende kamers van de koninklijke villa. 
  • Bezoek het slot Linderhof
  • Leer meer over Lodewijk II
  • Maak een wandeling door de tuin van het verblijf
  • Koel af bij de Neptunusbronnen
  • Linderhof is een van de meest bezochte kastelen van Duitsland!
Gratis reisgids downloaden

Zowel voor binnen als buiten het kasteel.

De ontwerpers lieten zich inspireren door het Petit-Trianon in Versailles. Het Lindehof is een eerbetoon aan de Bourbons van Frankrijk en een bezienswaardigheid tijdens je vakantie Beieren. 

De eerste verdieping van de villa is een hommage aan de leefwijze van de Franse heersers. De lokale gidsen zullen je iets meer vertellen over de extravagante leefwijze van Lodewijk II en je kunt door de verschillende kamers van het huis lopen. Begin bij de koninklijke slaapkamer, gebouwd in 1871 naar een ontwerp van Angelo Quaglio en later uitgebreid door de architect Julius Hoffmann, het is de grootste kamer en het centrale punt in het slot. Het is erg mooi ingericht en er hangen veel schilderijen en andere versieringen aan de muur.

Loop vervolgens verder naar de Vestibule, hier kun je een standbeeld van Lodewijk XIV, de zonnekoning, zien. Het standbeeld is een kopie van het beeld dat op Place Vendôme staat in Parijs. Even verderop vindt je de Pronktrap en de Spiegelkamer. Deze kamer werd ontworpen door Jean de la Paix en stamt uit 1874. Verder zijn er nog de Audiëntiekamer, een soort troonzaal en de Eetkamer. En vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de Gobelin-kamer. Deze kamer staat helemaal in het teken van de Griekse mythologie en is erg mooi om te zien.

De tuin is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er verschillende bezienswaardigheden waaronder de Neptunusbronnen, een kapel en een grot met meertje. Er zijn nog heel wat meer dingen te zien, maar dat verklappen we nog niet.

Kijk voor meer informatie over het slot op: www.linderhof.de

Reviews en beoordelingen Kasteel Linderhof

Heb je zelf tips of opmerkingen over Linderhof: inspiratie uit Versailles? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info