Boulogne: eerbetoon aan Egyptoloog Mariette

Een standbeeld en museumstukken ter ere van Mariette

Op het plein voor de stadspoort in Boulogne zie je het standbeeld van Mariette op de top van een piramide. Mariette is een van de vele beroemde inwoners van Boulogne-sur-Mer. Hij was een Egyptoloog die in de tweede helft van de 19e eeuw opgravingen heeft gedaan in Egypte. Lees meer

Leer meer over het leven van de beroemde Egyptoloog Marriete. 
  • Ontdek Boulogne
  • Leer meer over het leven van Mariette
  • Bekijk stukken van de Egyptoloog in het kasteelmuseum
  • Neem een kijkje bij zijn standbeeld
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Hij is er meer dan 30 jaar geweest en heeft er belangrijke ontdekkingen gedaan bij de talrijke opgravingen. Omdat hij verbonden was aan het Louvre zijn de meeste stukken die hij meebracht niet in Boulogne te zien maar in Parijs. Een aantal stukken kun je echter zien in het kasteelmuseum van Boulogne. In Caïro opende hij tevens een museum dat later opgenomen werd in het beroemde Egyptisch museum van Caïro. 

Het plein werd in de 20e eeuw aangelegd en de bedoeling was om het een Egyptische sfeer uit te laten stralen als eerbetoon aan Marriette. Daarom werd rond de eeuwwisseling een kopie van de zonneboot van Cheops op dit plein geplaatst. Deze boot (reconstructie) werd in 2650 voor Christus gebruikt om het lichaam van Cheops te vervoeren van het land der levenden naar het rijk der doden.

Er zijn echter nog veel meer Egyptische elementen terug te vinden op het plein, zoals een Egyptische sfinx, piramides ... Er is een soort park op het plein waar je rond kunt lopen en de beelden kunt bekijken, maar het is ook de ideale plek om even tot rust te komen na een stadswandeling Boulogne of om gewoon lekker te picknicken met de hele familie. En als je geïnteresseerd bent in de Egyptische cultuur mag een bezoekje aan het kasteelmuseum ook zeker niet ontbreken. Hier kun je allerlei voorwerpen zien uit de Egyptische cultuur die Marriette met zich mee bracht.

Reviews en beoordelingen Mariette

Heb je zelf tips of opmerkingen over Boulogne: eerbetoon aan een Egyptoloog ? Plaats je beoordeling

Versavel11 maart 2017

Heel interessant, je kan er veel mee doen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info