Bezienswaardigheden Le Touquet

Museum, kerk en veel winkelstraten

Het enige museum dat Le Touquet rijk is, het Musée du Touquet, is gelegen op de hoek van de Avenue du Château en de Avenue du Golf (op de kaart: G). Het Musée du Touquet werd gesticht in 1932 en geeft je een andere kijk op de geschiedenis van de schilderkunst en de fotografie. Het bevat werken vanaf de Ecole d'Etaples (periode 1880-1914) tot de hedendaagse kunstvormen. Ook zijn er foto's te zien van beroemdheden, zoals Rodin. Toch wel een bijzonder museum en zeker een omweg waard als je er de tijd voor hebt. Lees meer

Als je van shoppen houdt dan ben je in Le Touquet op de goede plek. Er zijn tal van gezellige winkelstraatjes.
  • Ontdek Le Touquet
  • Bezoek het Museum
  • Ga lekker shoppen
  • Wandel door Parc de l'Estuaire
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Village Suisse

Schuin tegenover het prestigieuze hotel Westminster zul je een aantal vakwerkhuizen zien. Het is typisch voor Le Touquet om verschillende bouwstijlen te hebben. Deze hoek werd omwille van die typische huizen de Village Suisse genoemd. De meesten dateren van het begin van de jaren 1900 en zijn momenteel allemaal in gebruik als winkels of restaurants.

Parc de l'Estuaire de la Canche

Dit natuurgebied van meer dan 40 hectaren vormt het estuarium van de Canche. Zodra je de lange bocht naar links genomen hebt zal je al het eerste informatiebord zien. Er zijn talrijke zijpaden die je naar onbewaakte stranden en mooie uitzichtpunten brengen. Je kan hier unieke plekjes ontdekken en genieten van prachtige uitzichten. De ideale manier om het massatoerisme van de kuststeden te ontlopen.

Stadhuis

Het Hôtel de Ville is gebouwd in dezelfde periode als de vakwerkhuizen, namelijk in 1930. Opvallend is het belfort van 38 meter hoog.

Kerk St-Jeanne d'Arc

Deze kerk is ook van relatief recente datum, te weten 1912 en ze heeft inmiddels al een eerste restauratiebeurt achter de rug. Ze is gewijd aan de beroemde heilige Jeanne d'Arc.

Winkelen

Le Touquet staat ook synoniem voor shoppen. We komen weliswaar met dit wandeltraject niet langs echte winkelstraten, maar we kunnen wel de richting aangeven. De drukste winkelstraat is de Boulevard Daloz. Tijdens de wandelroute kom je langs het stadhuis en de kerk, daar stap je dan naar links in plaats van rechtdoor en zo kom je tussen de winkels terecht. Winkels vind je trouwens niet alleen in deze straat, maar ook in de vele zijstraten van Le Touquet.

Reviews en beoordelingen Bezienswaardigheden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Le Touquet? Plaats je beoordeling

Yves De Vuyst20 augustus 2018

Zeer interessante en beknopte reisgids !

Erik Van Extergem29 augustus 2016

Niet alleen aangenaam om te lezen maar ook zeer praktisch en uitstekend gedocumenteerd.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info