Rijn in Vlammen: prachtig vuurwerkspektakel

Rhein in Flammen: sprankelende nacht van duizend vuren aan de Rijn

"Rijn in Vlammen" is één van de meest bekende evenementen in het Rijngebied. Telkens worden er tienduizenden toeristen ontvangen in de knusse steden en dorpen langs de Rijn. Vuur, water en licht vormen de drie elementen voor een onvergetelijk schouwspel.

Data Rijn in Vlammen 2019 en 2020

Bonn: 04/05/2019 en 02/05/2020 - boottickets (steeds eerste zaterdag van mei)
Rüdesheim - Bingen: 06/07/2019 en 04/07/2020 (steeds eerste zaterdag van juli)
Spay - Koblenz: 10/08/2019 en 08/08/2020
Oberwesel: 14/09/2019 en 12/09/2020 - boottickets.
Sankt-Goar - St. Goarshausen: 21/09/2019 en 19/09/2020 

  • Opener met de 'Nacht van de Bengaalse Vuren'
  • Geniet van 8 vuurwerkshows binnen 90 minuten
  • Het grootste scheepscorso van Europa  
  • 70 rijnschepen varen in een stralend licht 
  • Nog meer vuurwerkspektakels langs de Rijn
Gratis reisgids downloaden

BONN: Nacht van de Bengaalse Vuren

Bij de feestelijke opening van het seizoen worden de oeverpromenades en bezienswaardigheden door het rood fluorescerende licht van zo'n 2000 Bengaalse vuren in een prachtig licht gezet. Zij bakenen de route af die de vloot van meer dan 60 versierde en verlichte Rijnschepen stroomafwaarts aflegt over een afstand van 26 km. Dit is het langste traject van 'de Rijn in vlammen'. In alle steden en dorpen langs de route is er dit weekend wat te doen.

Programma (onder voorbehoud): rond 21.35 uur is er het openingsvuurwerk in Linz, gevolgd door vuurwerk om 21.45 uur in Remagen. Om 22.20 uur volgt het vuurwerk op het eiland Nonnenwerth bij Bad Honnef en om 22.35 uur barst het los aan de overkant van Königswinter. Tenslotte is er om 23.15 uur een groot afsluitend vuurwerk op de Rheinaue bij Bonn. Wilt u dit volledige programma volgen, dan kan dat alleen via een boottocht, het is knap lastig om met de auto het traject te volgen langs de oever. Meer info tickets boottochten
Logeertip: Hotel Clostermans Hof, rustig gelegen op 15 km van Bonn.

KOBLENZ: "Mega-nacht langs de Rijn"

Maak tijdens de 'Rijn in Vlammen' het grootste scheepscorso van Europa mee. Liefst 8 vuurwerken vinden plaats binnen een tijdsbestek van 90 minuten. Tijdens deze avond beleef je het grootste spektakel van 'de Rijn in Vlammen'. Zeventig Rijnschepen varen stroomafwaarts, langs romantische gevels van vakwerkhuizen, burchten en kastelen, die allemaal door Bengaals Vuur in een stralend licht worden gezet.

Programma (onder voorbehoud): om 21.30 uur is er het openingsvuurwerk in Spay. Daarna volgt Braubach met vuurwerk vanaf de 150 m hoog gelegen Marksburcht. Vervolgens is Rhens aan de beurt met vuurwerk aan de oever en vanaf de Rhenser Mineralbrunnen. In Lahnstein is er vuurwerk vanaf het havenhoofd. Koblenz biedt rond 23.00 uur een enorm vuurwerk vanaf Slot Stolzenfels en de Königsbacher Brouwerij. Rond 23.00 uur is er ook enorm vuurwerk vanaf de Vesting Ehrenbreitstein aan de monding van de Moezel, tegenover de Deutsche Eck.

RÜDESHEIM - BINGEN: "Nacht van de Duizend Vuren"

Rüdesheim, de stad van torens en wijn viert haar scheepscorso met een uniek muzikaal vuurwerk zoals dat nog nooit bij 'de Rijn in Vlammen' is vertoond. Meer dan 40 vrolijke verlichte Rijnschepen komen rond 20 uur bij St.-Goar aan en varen samen 7 km stroomopwaarts richting Oberwesel.

Programma (onder voorbehoud): rond 20.30 uur wordt bij de met sagen omgeven Loreleyrotsen, de diepste en nauwste doorgang van de Rijn, het openingsvuurwerk aangestoken. Dan worden achtereenvolgens de Bengaalse Vuren langs de rotsformatie 'de Zeven Jonkvrouwen' tot aan de Middeleeuwse stadscoulisse van Oberwesel aangestoken. Hier begint rond 21.00 uur het prachtige muzikale vuurwerk.

ST. GOAR - ST. GOARSHAUSEN: "Nacht van de Loreley"

Pure Rijnromantiek is het thema dat je deze avond kan beleven. De tegenover elkaar liggende zustersteden St.-Goar en St.-Goarshausen vieren aan de voet van de Loreley een prachtig feest met maar liefst vier vuurwerken, samen met de romantische burchten Rheinfels, Katz en Maus.

Als je dit vanaf de Rijn wil meebeleven moet je een plaats reserveren op één van de 70 schepen van de witte vloot. Programma (onder voorbehoud): om 20.30 uur  is er verlichting van alle huisgevels en voorwerpen in de Rijn, Bengaalse verlichting van de burchten, de steden en de hoge oevers. Om 20.45 uur er vuurwerk vanaf de burchten Katz (St.-Goarshausen) en Rheinfels (St.-Goar); een sprankelend slotakkoord vanaf het midden van de Rijn.

Meer informatie op de website 'Rhein in Flammen'.

Reviews en beoordelingen Rijn in Vlammen - Vuurwerk aan de Rijn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rijn in Vlammen? Plaats je beoordeling

Katty26 september 2019

Dankzij jullie gids Rhein in Flammen meegemaakt in Oberwesel. Fantastische ervaring, met een glaasje Rijnwijn (= wijnfestival) genieten van een driekwartuur durend vuurwerk aan de Rijn, omringd door een 50-tal verlichte cruiseschepen. Prachtig!

van aerde18 april 2019

een volledige en goed opgebouwde

Bettie Mulder22 februari 2018

De gids is mooi overzichtelijk en duidelijk. Geen op- en aanmerkingen! bedankt

Ceuk Kokkie29 juni 2017

Leuke gids nuttig en bruikbaar

germa smulders28 september 2016

nuttige tips gevonden in de reisgids, zonder deze gids had ik van een aantal dingen geen weet gehad

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info