Stadswandeling Rüdesheim am Rhein

Beleef het Romantische Rijn gevoel al wandelend

Velen van de toeristen die in Rüdesheim am Rhein met de autocar worden gedropt langs de Rijn, beperken zich tot het bezichtigen van de Drosselgasse en eventueel een bezoek aan het Niederwalddenkmal. Maar dit stadje heeft méér te bieden. Dat laten we zien met deze stadswandeling die alle bezienswaardigheden bevat zoals het Klunkhardshof, het Foltermuseum, het Speelgoed- en Treinmuseum, de Brömserburg en ja, we geven de kans om in de Drosselgasse te komen. Lees meer    

Geraak verder dan de Drosselgasse in Rüdesheim am Rhein dankzij onze stadswandeling.
  • Verken Rüdesheim am Rhein met een korte wandeling
  • Ontdek méér dan de Drosselgasse
  • Geniet van de Romantische Rijn-beleving
  • Combineer de wandeling met boottochtje op de Rijn, een 'zweefvlucht' in een stoeltjeslift  
  • Download de gratis wandelroute
Gratis wandelroute downloaden

Stadswandeling Rüdesheim am Rhein op de kaart

  • Afstand:2,5 km

Wat is er te zien?

Panoramablik

Je moet hoog de stad in, eigenlijk net erbuiten, om het mooiste panoramabeeld te bekomen over Rüdesheim am Rhein, de Rijn, het dal, de wijnbergen, de bossen, ... Dat uitzichtpunt bereik je het makkelijkst met de gondellift vanaf het Talstation in de voetgangerszone van de Oberstrasse. Geniet tijdens de 'vlucht' van wat onder en boven jou passeert. Je stapt uit bij het Niederwalddenkmal, een gigantisch monument 

Drosselgasse

Dit is dus voor velen dé bezienswaardigheid van Rüdesheim am Rhein. Een smalle straat waar je over de koppen kan lopen met niks anders dan wijngelegenheden, de gekende Weinstuben,, souvenirwinkeltjes en andere horeca. Rheinische gemoedelijkheid ten top ... voor velen. Bijna 3 miljoen bezoekers krijgt de stad over de vloer en reken maar dat daarvan iedereen in de Drosselgasse belandt.

Musea

Rüdesheim am Rhein telt, hoe klein ook, toch een paar musea. Het Speelgoed- en Treinmuseum is behoorlijk populair omdat je er nostalgisch van wordt bij het zien van de met speelgoed gevulde vitrines. Speelgoed van honderd jaar oud en bovendien gaat veel aandacht naar speelgoedtreintjes met ook nog eens een reuzengrote maquette met alles erop en eraan van een stukje spoorlijn uit de jaren 1930-1950.

De foltertuigen van het Foltermuseum moet je gelukkig niet ondergaan, kijken volstaat al. Meer dan 140 verschillende en als toemaatje een expositie over de heksenvervolging in Duitsland. Siegfried's Mechanisches Musikkabinett toont orgels, zelfspelende muziekinstrumenten, grammofoonspelers, ... Drie eeuwen muziekgeschiedenis passeren in dit museum. 

Andere bezienswaardigheden

De Adlerturm (20 meter) heeft ooit als functie gehad de stad te verdedigen en ooit ook Goethe als bezoeker mogen ontvangen. De St. Jakobus Pfarrkirche heeft een romaans bewaard gedeelte met een kapel uit de 12de eeuw. De rest is heropgebouwd omdat een luchtaanval voor verwoesting had gezorgd. Het Klunkhardshof is een prachtig vakwerkhuids dicht bij de Markt. Er staan in het stadje enkele burchten of althans delen ervan: de Boosenburg en de Brömserburg. Ook net buiten de stadskern liggen nog een paar burchten.

Óók buiten de stad ligt de distilleerderij Asbach Uralt, een wereldbekend merk van brandewijn. Je kan het bedrijf bezoeken ... en proeven ook natuurlijk. 

Met de stoeltjeslift naar Assmanshausen

Vanaf het Jagdschloss Niederwald, buiten de stad gelegen, kan je de stoeltjeslift nemen om zwevend tot in Assmanshausen te komen, een buurdorp langs de Rijn. Je kan terugkeren naar Rüdesheim am Rhein vanop het water met een rustig boottochtje op de Rijn.   

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Rüdesheim am Rhein

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Rüdesheim am Rhein? Plaats je beoordeling

Marc28 juni 2022

Prachtige reisgids voor een dag uitstap naar dit idyllische plaatsje aan de Rijn.

Antonien7 augustus 2020

Mooie gids met leuke tips! We hebben ervan genoten.

Luc Jaspers2 oktober 2019

Toffe wandeling met een complete kijk op Rudesheim en omgeving

Belles18 september 2019

Perfect. Gezellige stad

guido michiels24 juli 2019

Prima informatie

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info