Kerstmarkt Rüdesheim 2023: 20/11 t/m 23/12/23

Kerstshopping op de Kerstmarkt der Naties in Rüdesheim

Elk jaar, tegen einde november, ondergaat Rüdesheim (am Rhein), de beroemde kleine stad in de Rheingau regio en poort tot het Unesco Werelderfgoed van de Middenrijn, een echte metamorfose. Dan ontvangt deze unieke plaats de Kerstmarkt der Naties. Meer dan 120 standen uit 12 landen tonen hun waren, specialiteiten en gebruiken in de schitterende atmosfeer van de historische oude stad en de wereldberoemde Drosselgasse.

Winters genot in Rüdesheim am Rhein

De kerstmarkt biedt met stralende verlichting en stemmingsvolle decoraties een grote waaier aan concerten, opvoeringen, optochten en andere programma’s. Op een unieke wijze ervaar je kerstgebruiken uit de hele wereld. Boetiekjes verkopen een uitgelezen keuze van kerstversiering en geschenkartikels. De wijnbouwers van Rüdesheim openen hun kelder en wijnlokalen voor wijngenot met winterse specialiteiten. Gezellige restaurants lokken met de typische keuken van de Rheingau en speciale adventsaanbiedingen.

Op het marktplein wordt elk jaar de grootste kribbe van de deelstaat Hessen met levensgrote figuren opgericht. Elk weekend begint op vrijdagavond met een adventsoptocht en een sfeervol zingen van adventsliederen. Elke adventzondag worden advent- en kribbenspelen opgevoerd. Dagelijks zorgt het kerstkind van Rüdesheim en de adventskalender voor verrassingen.

Ontdek nog talrijke andere leuke plaatsen langs de Rijn.

Wandelroute Rüdesheim am Rhein: kerstmarkt, shopping, bezienswaardigheden

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Rüdesheim

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Rüdesheim? Plaats je beoordeling

rudolf flere4 december 2017

Dit jaar gaan wij voor de derde keer naar rudesheim voor de kerstmarkt,ieder jaar even mooi

mia vandenbogaerde17 januari 2016

Een zeer stemmingsvolle en gezellige kerstmarkt ! Een prachtige verlichting met uniek zangkoor ,een fijn kerstgevoel .Een weekend voor herhaling vatbaar in de kerstperiode!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info