Vakantie Sauerland

Ontdek mooie plaatsen zoals de Biggesee, Ramsbeck, Attenhorn en meer

Wanneer we spreken over Sauerland dan horen veel mensen het 'donderen in Keulen'. Hoewel het niet heel bekend is, kan je tijdens een vakantie in Sauerland zeker genieten van mooie natuur en prachtige bezienswaardigheden. Best kan je dit mooie natuurgebied situeren ten oosten van Keulen en ten zuiden van Soest. Lees meer

Ontdek prachtige bezienswaardigheden, zoals Attenhorn, de Biggesee, Ramsbeck en meer.

 • Landhotel Cramer*** in Warstein inclusief half pension

  Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

  Landhotel Cramer *** ligt in het idyllisch dorpje Hirschberg dat hoort bij Warstein. De keuken geniet er een uitstekende reputatie. Verblijf inclusief half pension. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de brouwerij Warsteiner.

  va.€ 129 - Boek nu
 • Ontdek het prachtige Sauerland
 • Bezoek het mooie Soest
 • Verken de Biggesee
 • Geniet in het mooie Attenhorn

Gratis reisgids Sauerland?

Gratis reisgids downloaden

Ontdek het prachtige Sauerland

Sauerland is een bosrijk middelgebergte met als hoogste punt de Kahler Astenberg van 841 meter hoog. De meest bekende toeristische stad is Winterberg, gelegen aan de voet hiervan. Dit gebergte doet ons vooral denken aan de Ardennen. Ook hier vind je grotten, de hoogteverschillen komen overeen en de flanken zijn begroeid met bossen. Er zijn wel meer leisteengroeven, die soms het landschap vervuilen. Deze leien zie je ook terug in de lokale woningbouw tijdens de vakantie in Sauerland.

Als je door de verschillende dorpjes rijdt zullen de talrijke vakwerkhuizen je zeker opvallen. Sauerland is niet dicht bevolkt en bevat weinig industrie, maar heeft wel het grootste aantal stuwmeren van Duitsland. De grote steden in Sauerland werden tijdens de Tweede Wereldoorlog voor een belangrijk deel verwoest. De vernieling was zo compleet dat er nagenoeg geen historische gebouwen zijn overgebleven. Je vindt er nu moderne steden die hun inkomsten halen uit industrie en handel. Toch kan je genoeg mooie bezienswaardigheden vinden in dit gebied, waardoor een vakantie in Sauerland voor iedereen iets te bieden heeft.

In dit vakantiedossier stellen we je vooral de toeristische hoogtepunten en bezienswaardigheden voor met onder meer de Biggesee en de Attahöhle, Winterberg, Arnsberg, Ramsbeck, Attendorn, Altastenberg, Hochsauerland, de Karl-May Festspiele in Elspe en nog veel meer.

Reviews en beoordelingen vakantie Sauerland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet tijdens een vakantie in Sauerland? Plaats je beoordeling

Mariska Kloet 7 juni 2018

Verrassende informatie over dit gebied wat ons verblijf nog aangenamer maakte

Nicole Verscheure 18 oktober 2017

We zijn heel tevreden over de gids, veel mogelijkheden om te doen, ook uitgebreid. Ik ga zeker nog gebruik maken van jullie site, dikke merci!

Christine verhaegen 26 juli 2017

Super hotel en prachtige routes met de moto gedaan

Paul 26 juni 2016

duidelijke info, heb de autoroute gedaan, heel mooi

vanparijs 14 mei 2016

Geluk met het weer : prachtige wandelingen in het heuvellandschap

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info