Sauerland: Biggesee

Geniet van de vele mogelijkheden op het gebied van watersport

Tussen Attendorn en Olpe ligt de Biggesee in Sauerland die zich vanaf 1965 vormde, nadat de 400 meter lange en 50 meter hoge stuwdam was afgewerkt. De totale inhoud bedraagt ongeveer 140 miljoen kubieke meter water (evenveel als de Möhnesee). Dit prachtige stuwmeer is zeker een bezoek waard tijdens een vakantie in dit gebied. Lees meer

Geniet van adembenemende uitzichten in het prachtige natuurgebied van de Biggesee.
 • Landhotel Cramer*** in Warstein inclusief half pension

  Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

  Landhotel Cramer *** ligt in het idyllisch dorpje Hirschberg dat hoort bij Warstein. De keuken geniet er een uitstekende reputatie. Verblijf inclusief half pension. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de brouwerij Warsteiner.

  va.€ 129 - Boek nu
 • Maak een rondreis tussen Attendorn en Olpe
 • Bezoek het prachtige gebied van de Biggesee
 • Geniet van een adembenemend uitzicht
 • Informeer over de mogelijkheden in Sondern
Gratis reisgids downloaden

Verken de prachtige omgeving van de Biggesee

De Biggesee in Sauerland, ook wel Bigge-Stausee genoemd, vormt samen met de aansluitende Lister-Stausee het grootste stuwmerencomplex van Westfalen. Het laatstgenoemde meer heeft een lengte van 6 kilometer en een inhoud van 25 miljoen kubieke meter. Beide stuwmeren vormen een prachtig natuurgebied dat zeker een bezoek waard is tijdens een vakantie in Sauerland.

Ontdek de mogelijkheden van dit gebied

Wanneer je een bezoek brengt aan dit gebied tijdens je vakantie ontdek je al snel de veelzijdigheid. Je kunt er voor kiezen om watersporten te beoefenen, zoals hengelen, zwemmen, roeien en zeilen. Daarnaast is het ook mogelijk om rustig te genieten van het uitzicht en een prachtige wandeling te maken. Een bezoek aan dit mooie gebied mag dan ook niet ontbreken tijdens een vakantie in het mooie Sauerland. Je vindt hier voor ieder wat wils, waardoor verveling uitgesloten is. De Biggesee in Sauerland biedt namelijk veel afwisseling.

Door de aanleg van het 12 kilometer lange stuwmeer van de Biggesee in Sauerland moesten bijna 2500 mensen hun huis verlaten en worden geëvacueerd. Zij vonden een nieuwe woonplaats in een nieuw dorp. Dit is het Neu-Listernohl, aan de noordrand van het meer bij de stuwdam.

Informeren over de toeristische mogelijkheden en bezienswaardigheden kan op: www.sondern-biggesee.de.

Reviews en beoordelingen Biggesee

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sauerland: Biggesee? Plaats je beoordeling

firminus serré22 september 2017

jouw brochure was voor mij een perfecte leidraad om me voor te bereiden op deze reis die ik elk jaar organiseer om met mijn buren alle bezienswaardigheden en evenementen te bekijken voor deze en diverse andere reizen. ( ook bv voor Berlijn, het Zwarte woud enz...).

Alfons De Poorter10 juni 2017

Zeer toepasbare gids. Bevat alle gewenste informatie en is een goede hulp bij de planning van de vakantie. Bedankt daarvoor.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info