Sauerland: Arnsberg

Ontdek indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Alter Markt

Arnsberg in Sauerland is een van de parels van Duitsland. Hier vind je nog de traditionele woningbouw terug. Deze oude marktplaats biedt de kans om veel mooie bezienswaardigheden te zien tijdens een vakantie in Sauerland, zoals het Rathaus en de Maximilianbrunnen, maar ook de Alter Markt, de Glockenturm en de Stadtkapelle. Lees meer

Bezoek de traditionele bezienswaardigheden die de mooie stad van Arnsberg kenmerken.
 • Landhotel Cramer*** in Warstein inclusief half pension

  Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

  Landhotel Cramer *** ligt in het idyllisch dorpje Hirschberg dat hoort bij Warstein. De keuken geniet er een uitstekende reputatie. Verblijf inclusief half pension. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de brouwerij Warsteiner.

  va.€ 129 - Boek nu
 • Bezoek het prachtige Sauerland in Duitsland
 • Ontdek het mooie Arnsberg
 • Verken de Alter Markt
 • Bezichtig de vele bezienswaardigheden
Gratis reisgids downloaden

Ontdek de bezienswaardigheden van Arnsberg 

Wie naar de Alter Markt gaat van Arnsberg in Sauerland zal daar vele huizen zien met houtgesneden gevelversieringen. Dit is namelijk kenmerkend voor deze omgeving. Je kunt tijdens je vakantie in Arnsberg ook naar de burchtruïne wandelen. Die burcht werd in 1762 vernietigd. Daar krijg je een mooi panorama aangeboden. Het oude centrum is gescheiden van het nieuwe door de rivier Ruhr.

Meer informatie vind je op: www.arnsberg.de.

Bezoek het Arnsberger Wald

De autorondrit die we je voorstellen tijdens je vakantie begint aan de Möhnesee en gaat via Arnsberg naar Glösingen, Hirschberg en Warstein. Terugrijden doe je het beste via Belecke, Mülheim naar Stockum aan de Möhnesee. Een paar plaatsen onderweg zijn zeker een bezoekje waard zoals Arnsberg en Warstein. Maar bovenal is het genieten van de natuur en misschien wel van de herten, want daarvan zijn er heel veel. Warstein is bekend om zijn bier en zijn jaarlijks luchtballonevenement. De brouwerij "Warsteiner" kan er zelfs bezocht worden. Een bezoek aan de omgeving van Arnsberg tijdens een vakantie Sauerland is dan ook ontzettend veelzijdig.

Voor meer informatie ga je naar www.warsteiner.com en kies dan voor de Nederlandstalige website. Onder 'brouwcultuur' vind je meer info over een bedrijfsbezoek (betalend).

Wie zich wil verdiepen in het natuurpark van het Arnsberger Wald kan terecht op hun website www.naturpark-arnsberger-wald.de.

Reviews en beoordelingen Arnsberg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sauerland: Arnsberg? Plaats je beoordeling

Martin Geldhof28 juni 2017

Veel nuttige info die we kunnen gebruiken.

De Klerck Anne-Marie1 augustus 2016

Fantastisch reisgidsje met heel wat praktische tips en zeer goede hulp bij de ANWB Extra die we ook gebruikten, en die eigenlijk niet veel soeps was. Ik zou zeggen, doe zo voort.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info