Reisgids Sauerland

Bezoek prachtige plaatsen als Ramsbeck, Soest, Attendorn en de Biggesee

Zodra je via deze gratis reisgids Sauerland verdiept raakt in het aanbod van deze regio, zal je verbaasd zijn van de mogelijkheden die deze nabije regio te bieden heeft tijdens een vakantie. Aangename steden en dorpen, zoals Soest, Ramsbeck en Attendorn liggen er verspreid in een prachtig landschap. Lees meer

Ontdek het prachtige landschap van Sauerland. 
Reisgids Sauerland
Reisgids Sauerland
  • Ontdek Sauerland met onze gratis reisgids
  • Rijdt onze autoroute en mis niets van bezienswaardigheden
  • Bezoek het interessante mijnmuseum in Ramsbeck
  • Geniet van de natuur en het uitzicht bij de Biggesee
  • Maak onze stadswandelingen in Attendorn en Arnsberg
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Shutterstock.com

Verken de regio met de reisgids Sauerland

De gratis reisgids Sauerland wijst je de weg naar tal van bezienswaardigheden in en bij de steden en dorpen. Deze laatste zijn veelal klein en staan garant voor rust. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het mooie Soest, waar je meer te weten kunt komen over de Belgische troepen die hier vroeger gelegerd waren. Attendorn is daarentegen ook een erg bijzondere stad. Hier kan je een bezoek brengen aan de bekende druipsteengrotten, ook wel de Attahöhle genoemd. Wil je juist wat meer te weten komen over de mijnbouw die ook een lange tijd erg belangrijk was in de regio Sauerland dan is een bezoek aan Ramsbeck een goed idee.

Geniet van de natuur in Sauerland

Naast de historische en culturele aspecten van de regio zijn er vooral drie andere activiteiten die uitnodigend zijn tijdens een vakantie in Sauerland. Dit zijn namelijk de vele mogelijkheden om te gaan watersporten, fietsen en wandelen. Daarnaast moet vermeld worden dat het heuvelachtige landschap ook veel mogelijkheden biedt voor wintersport. In de reisgids Sauerland kun je hier meer over te weten komen.

Dankzij de aanwezigheid van een aantal stuwmeren zijn de mogelijkheden voor watersporten eindeloos in Sauerland. Wanneer je hier geïnteresseerd in bent kan je het best een bezoek brengen aan de prachtige gebieden bij de Biggesee of de Möhnesee. Hier vind je ontzettend veel mogelijkheden die variëren van eenvoudig vissen, zwemmen of bootje varen tot meer vereisende sporten. Voor fietsers en wandelaars zijn er ook talloze trajecten uitgestippeld, met uiteenlopende moeilijkheidsgraad en afstanden.

Reviews en beoordelingen Reisgids Sauerland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Sauerland? Plaats je beoordeling

Lieve Luyten16 augustus 2023

Naast waardevolle informatie over de streek zijn ook de stadswandelingen inclusief kaartje heel nuttig! Meer heb je niet nodig om je vakantie vorm te geven.

Kees2 mei 2023

Ook dit is weer een mooie route en het brengt je weer op de beste plekjes. Ook geschikt om inde winter te beleven met bezoek aan verschillende kerstmarkten. Wij hebben deze route in het voorjaar gedaan en doen hem nog een keer in december.

Ad20 april 2023

Zoals altijd een goede gids met bijzondere tips

Carl31 oktober 2021

Het is een zeer goede gids maar spijtig genoeg handelde die niet over Zuid-Sauerland waar onze reis naar toe ging.

Tiny 25 augustus 2021

Perfecte reisgids.Bedankd

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info