Sauerland: Attendorn

Ontdek de Attahöhle en de bekende Karl May Festspiele

Attendorn in Sauerland is een mooi gelegen stad in het dal van de Bigge en telt ongeveer 21.000 inwoners. De Attahöhle is de belangrijkste bezienswaardigheid die je tegen zult komen tijdens je vakantie. De stad verkreeg zijn stadsrechten in 1222 en werd in de late middeleeuwen, als lid van de Hanze, een belangrijke handelsstad. Lees meer

Attendorn bestaat al zo'n 1000 jaar en kent daardoor vele interessante bezienswaardigheden.
 • Landhotel Cramer*** in Warstein inclusief half pension

  Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

  Landhotel Cramer *** ligt in het idyllisch dorpje Hirschberg dat hoort bij Warstein. De keuken geniet er een uitstekende reputatie. Verblijf inclusief half pension. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de brouwerij Warsteiner.

  va.€ 129 - Boek nu
 • Geniet van het mooie Attendorn in Sauerland
 • Bezoek de bekende Attahöhle
 • Ontdek de Karl May Festspiele
 • Bezichtig de Sauerländer Dom
Gratis reisgids downloaden

Zoals bij veel Duitse steden in het binnenland zien we in de 16e eeuw een verval optreden. De oorzaak was de slechte staat van de wegen over land en het ontstaan van nieuwe handelswegen over de oceanen. De 30-jarige oorlog betekende een definitief keerpunt: deze oorlog bracht pest en branden mee.

Ontdek de bezienswaardigheden in Attendorn

Toch vind je tijdens je vakantie veel mooie bezienswaardigheden in Attendorn in Sauerland. Bezienswaardig is de parochiekerk uit de 12e eeuw waarvan alleen de toren nog in oorspronkelijke staat is. Deze kerk wordt ook wel eens de Sauerländer Dom genoemd. Er is tevens een Heimatmuseum.

Meer informatie kan je vinden op: www.attendorn.net

Verken de Attahöhle

Deze in 1907 ontdekte druipsteengrot is één van de mooiste van Duitsland. De rondleiding duurt een klein uurtje en is uitgezet over een parcours van drie kilometer. De grot heeft 45 afdelingen, alleen de gemakkelijkst bereikbare zijn voor het publiek opengesteld. De kalksteenformaties, met de unieke gordijnen, zijn van een zeer fraaie natuurlijke constructie. De ruimten zijn klein maar overvloedig gevuld met deze natuurwonderen. De Attahöhle zijn dan ook erg indrukwekkend om een keer gezien te hebben tijdens een vakantie in Attendorn in Sauerland.

Meer informatie kan je vinden op: www.atta-hoehle.de.

Bezoek de Karl-May Festspiele in Elspe

Wie tijdens de vakantie in de omgeving van Attendorn in Sauerland rondtoert zal geconfronteerd worden met posters van de "Karl-May Festspiele". Van juni tot augustus kun je in Elspe een groot openluchtspektakel bijwonen rond de Indianenverhalen van de auteur Karl May. Je wordt in de juiste sfeer gebracht door een levensecht decor met paarden en vooral veel actie. Het spektakel is eentalig Duits, maar dit is zeker geen hinderpaal als je de verhalen van Karl May kent.

Meer informatie kan je vinden op: www.elspe.de

Reviews en beoordelingen Attendorn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sauerland: Attendorn? Plaats je beoordeling

willy vandaele15 november 2017

Fijn, overzichtelijk en mooie tips

Peter De Witte4 april 2016

interessante documentatie gebundeld in een handig overzicht.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info