Hochsauerland bezienswaardigheden bezoeken?

Ontdek plaatsen als Winterberg, Nordenau, Schmallenberg en meer

De toeristische plaats van Hochsauerland in Sauerland is wellicht Winterberg. Hotels en appartementen zijn er in overvloed, maar je vindt hier ook genoeg logies. Winterberg en de omliggende dorpen zijn in elk geval ideale verblijfsoorden voor een vakantie in Sauerland in de regio Hochsauerland of voor de wintersportliefhebbers. Lees meer

In Hochsauerland kan je genieten van veelzijdigheid, aangezien ieder dorp een ander karakter heeft.
 • Landhotel Cramer*** in Warstein inclusief half pension

  Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

  Landhotel Cramer *** ligt in het idyllisch dorpje Hirschberg dat hoort bij Warstein. De keuken geniet er een uitstekende reputatie. Verblijf inclusief half pension. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de brouwerij Warsteiner.

  va.€ 129 - Boek nu
 • Verken het prachtige Hochsauerland in Sauerland
 • Bezoek het veelzijge Schmallenberg
 • Ontdek het populaire Winterberg
 • Geniet in het luchtkuuroord van Nordenau
Gratis reisgids downloaden

Schmallenberg

Schmallenberg in is een stadje in het dal van de Lenne, gelegen op een hoogte van 410 meter en aan de voet van vele bergflanken. Geschikt voor zowel winter- als zomeractiviteiten. De naam is afkomstig van zijn ligging op een 'smalle berg' aan de rand van het Rothaargebergte.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de romaanse parochiekerk met laatgotische Piëta (eind 15e eeuw) en barokaltaar (1740), de renaissancekapel in het Kurpark op de andere oever van de Lenne en de moderne Stadthalle die onze tijd vertegenwoordigt.

Rond Schmallenberg ligt een gordel van aardige plaatsjes die in aanmerking komen voor een rustig verblijf tijdens je vakantie in Hochsauerland in Sauerland.

Website: www.schmallenberg.de.

Nordenau

Gelegen op een hoogte van 625 meter in het Hochsauerland in Sauerland is Nordenau een ideale plaats om wandelingen te maken tijdens je vakantie. Het dorpje telt 300 inwoners en heeft veel vakwerkhuizen en boerderijen. Het geheel doet zeer lieflijk en rustig aan. Tevens is dit een luchtkuuroord. Er zijn in dat dalletje ook 'Stollen'. Dit zijn mijnschachten waar men wijn in bewaarde. Toen in de jaren '80 ontdekt werd dat de aardstralen er aardige bewegingen maken is men er beginnen kuren. Een verblijf in de 'Stollen' zou geneeskrachtig zijn.

Meer informatie kan je vinden op: www.nordenau.de.

Altastenberg

Deze plek is vooral een wintersportoord, omdat hier de meeste skipistes gelegen zijn. Altastenberg ligt op 820 meter hoogte en is in de zomer een paradijs voor wandelaars, in de winter voor langlaufers. Ook de beoefenaar van alpineski zal hier zeker niets tekort komen.

Website: www.altastenberg.de 

Kahle Asten

Dit is de naam van de bergtop van 841 meter hoog. Meteen de hoogste top van Sauerland. Er is parkeergelegenheid, een uitzichttoren en een restaurant. Je vindt er ook informatie over de wandelmogelijkheden in het gebied. Opgepast, zelfs op warme dagen kan het er fris zijn.

Winterberg

Winterberg is het hartje van Sauerland, gelegen aan de hoogste berg van de regio Hochsauerland. Toeristisch is het bekend als kuuroord voor hartkwalen en zenuwstoringen, doch ook als centraal punt voor excursies tijdens de vakantie in Hochsauerland in Sauerland. Winterberg is dan ook een aaneenschakeling van hotels. De stad ligt op een hoogplateau van 700 meter en dat betekent dat ook hier aan wintersport wordt gedaan. Er zijn een springschans en tevens een bobsleebaan aanwezig.

Website: www.winterberg.de.

Panoramische belevenisbrug

Zeker doen: de Panorama Erlebnis Brücke – een panoramische belevenisbrug. Het monumentale bouwwerk situeert zich op de Winterberger Kappe, in de onmiddellijke omgeving van de bobsleebaan. Deze bijzondere attractie is een unieke combinatie van panorama, natuur en vermaakelementen.

Website: www.erlebnisbergkappe.de.

Reviews en beoordelingen Hochsauerland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sauerland: Hochsauerland? Plaats je beoordeling

elly spoor24 augustus 2017

Heel goed van pas gekomen bij ons 5daags bezoek aan het Sauerland. Duidelijk en perfect beschreven.

Rosine16 januari 2017

ik kan er nog niks van zeggen daar we maar deze zomer gaan, ik hoop dat het goed van pas komt, ziet er heel interessant uit en we gaan zeker dingen er van doen! Dank voor de info

Ludo Geenen16 december 2016

We hebben een aangenaam verlengd weekend in Sauerland doorgebracht, en de reisgids die we gedownload hadden heeft toch wel nuttige informatie gegeven.Vriendelijke groeten,Ludo

A.Jacobs 19 september 2016

Leuke en gezellige route met de mooiste bezienswaardigheden

Ria Stockmans20 juni 2016

handig hulpmiddel om de reis voor te bereiden met zeer nuttige waardevolle tips

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info