Sauerland: Soest

Bezichtig de oude stadskern en leer meer over de Belgische troepen

Soest is een van de grotere steden die je tegenkomt tijdens een vakantie Sauerland. Hier verbleef een belangrijk deel van de Belgische troepen die in Duitsland gelegerd waren. Hierover kan je meer te weten komen in het Museum van de Belgische Strijdkrachten in Duitsland. Ook kan je in Soest de oude stadskern bezichtigen. Lees meer

Soest is gedeeltelijk hersteld en herbouwd waardoor het een middeleeuws karakter heeft behouden.
  • Bezoek het prachtige Soest
  • Ontdek de oude stadskern
  • Bezichtig de mooie Sankt-Patroklikerk
Gratis reisgids downloaden

Kom meer te weten over de Belgische troepen

Het Museum van de Belgische Strijdkrachten in Duitsland is een indrukwekkende bezienswaardigheid die zeker een bezoek waard is tijdens een vakantie in Sauerland. Je vindt hier allerlei informatie over de Belgische Soldaten die hier gelegerd waren. Houd er rekening mee dat dit museum in Soest beperkte openingsuren heeft.

Raadpleeg daarom vooraf hun website: www.museum-bsd.de  

Ontdek de oude stadskern

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ook de stad Soest zwaar getroffen door bombardementen, toch zijn er heel veel van de oorspronkelijke gebouwen hersteld, heropgebouwd of gerestaureerd, zodat Soest toch nog steeds zijn middeleeuws karakter heeft kunnen behouden.

De vestingsmuur is nog voor een belangrijk deel aanwezig, waardoor je deze kunt bezichtigen tijdens een vakantie in Sauerland. Binnen die muur ligt bovendien de prachtige oude stadskern van Soest met smalle en bochtige straatjes. Vooral de Sankt-Patroklikerk met zijn museum en de tegenover gelegen Petrikirche mag je niet missen. De heilige Patrokli is de patroonheilige van Soest. Je ziet een beeld van hem in de muur van het stadhuis. Er zijn evenwel nog meer kerken en bezienswaardigheden binnen deze vestingsmuur. Er zijn ook nog een drietal kleinere musea die zich vooral toespitsen op de geschiedenis van Soest en op een lokale schilder. Het is bovenal gezellig vertoeven in het historische hart van deze stad met mooie gebouwen, zoals de vakwerkhuizen in de Severinstrasse. 

Meer informatie kan je vinden op: www.soest.de

Reviews en beoordelingen Soest

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sauerland: Soest? Plaats je beoordeling

Frank Meyers13 april 2019

zeer interessant, hebben het gebruikt toen we daar ter plaatse waren, mooie wandelingen gemaakt met perfecte informatie

Wanten Guy28 december 2018

Overzichtelijk en duidelijk,overweeg om er eens naartoe te gaan. Goed opgesteld !!

monique De Wandel21 december 2018

Heb reeds meerdere malen van jullie reisgidsen gebruik gemaakt en STEEDS SUPER. Heel duidelijk en veel info, dus je verliest geen tijd om dingen te ontdekken. Ook jullie fiets en wandel routes zijn zeer interessant. Willen we ergens heen dan checken we steeds eerst op jullie site !!

Dirk Van Acker3 november 2018

Goede beschrijving van bezienswaardigheden Sauerland. In plaats van een stadsplan Soest zou een wandelroute meer interessant zijn.

Jozef De Proft11 juni 2016

Sauerland: Beknopt overzicht. Korte maar goede beschrijvingen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info