Geniet tijdens de autoroute Sauerland

Volg de route langs Soest, Arnsberg, de Biggesee, Ramsbeck en meer

Deze autoroute Sauerland start in het noorden in het stadje Soest. Ten zuiden van Soest ligt het prachtige natuurgebied Arnsberger Wald met de Möhnesee. Dit is een ideale plek om te wandelen, te fietsen of wat leuke stadjes te bezoeken. De route gaat verder door naar het zuiden met de Biggesee en de bekende grot van Attahöhle. Lees meer

Sauerland is een prachtig en veelzijdig gebied met voor ieder wat wils. 
  • Start de autoroute Sauerland in Soest
  • Verken de drie regio's van Sauerland met onze stadswandelingen en tips voor fietsen en wandelen
  • Wist je dat er twee brouwerijen zijn die je kan bezoeken?
  • En dat de Biggesee één van de grootste stuwmeren is?
  • Zin in wintersport? Geen probleem in de omgeving van Winterberg.
  • Eindig deze autoroute in Ramsbeck met een ritje door de mijn
Gratis autoroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Autoroute Sauerland op de kaart

Verken Sauerland met de autoroute

De autoroute Sauerland start in Soest. Deze stad is bekend doordat Belgische troepen hier gelegerd waren. Je kunt hier meer over te weten komen in het museum. Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan de prachtige, oude stadskern.

De route vervolgt zich door het Arnsberger Wald. In Arnsberg vind je nog de traditionele woningbouw terug. Deze oude marktplaats biedt de kans om veel mooie bezienswaardigheden te zien tijdens een vakantie in Sauerland, zoals het Rathaus en de Maximilianbrunnen, maar ook de Alter Markt, de Glockenturm en de Stadtkapelle. Daarnaast krijg je tijdens de autoroute Sauerland ook de kans om het prachtige stuwmeer de Möhnesee te bezichtigen.

Na de route door het Arnsberger Wald ga je verder naar het zuiden van Sauerland. Hier geniet je van de prachtige natuur bij de Biggesee. Ook kan je de bezienswaardigheden in Attendorn bezichtigen, waarvan de druipsteengrotten de Attahöhle het meest bekend zijn.

Het laatste deel van de autoroute Sauerland brengt je naar Hochsauerland. De meest toeristische plek is Winterberg. Er zijn heel wat voorzieningen in de buurt om de bergen te verkennen in deze regio. We eindigen deze route in Ramsbeck bij het mooie Bergbaumuseum. Daar wacht je een ritje door de ondergrondse mijnen.

Reviews en beoordelingen Autoroute Sauerland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet tijdens de autoroute Sauerland? Plaats je beoordeling

Peter11 april 2021

De gids geeft een hele goed beeld over het gebied dat meer dan de moeite waard is voor een meerdaagse. Bovendien niet ver rijden. Wij gaan al jaren naar sauerland aangezien wij daar ook Duitse vrienden hebben maar dan nog met deze gids zullen we zeker nog nieuwe plekjes ontdekken. Ook de uitgelichte stadkaartjes bv van Soest geeft je uitgebreider info over de bezienswaardigheden. Wij gaan zeker de gids als lijdraad gebruiken bij ons eerst volgende bezoek. Bedankt Geert!, top!

Freddy dupuis26 september 2018

Uitstekende reisgids. Zal die tijdens herfstvakantie goed kunnen gebruiken. Bedankt

vic maes16 juni 2018

zeer tevreden over de uitleg verschillende bezoeken gedaan die in brochure stonden Er was maar één nadeel hier bij ons is alles al enkele km van tevoren al aangegeven wat er te zien is wij hebben ondervonden dat in Duitsland alles moeilijk is te vinden zo waren we in Waldeck de edersee aan het zoeken nergens aangegeven hebben dan uiteindelijk een landkaart gekocht en zijn dan op onze bestemming geraakt teveel rondgereden Wat blijkt we zijn niet de enige die daar last van gehad hebben na terug in de B&B te zijn kregen we daar te horen dat we zeker niet de enige waren Voor de brochure die we gekregen hebben nogmaals zijn we zeer tevreden en zullen nog beroep op jullie doen voor onze volgende avontuur

dick koster2 mei 2018

het lijkt ons een mooie route. wij gaan hem volgende week rijden.

Katleen Maris30 januari 2018

Zeer handig. Ik heb het gebruikt om de reis te plannen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info