Fietsen in Sauerland

1400 km fietsroutes

Op relatief korte termijn ontwikkelde Sauerland een zeer gevarieerd aanbod voor fietsers van alle slag: mountainbikers, liefhebbers van racefietsen, families met kinderen, … Heuvels en dalen, wouden en veel groen volgen elkaar op in dit nog niet door toeristen overspoelde landschap. Kroonjuweel in het fietsaanbod is de zogenaamde “Bike Arena Sauerland” die zich uitstrekt over de gemeenten Brilon, Eslohe, Hallenberg, Medebach, Olsberg, Schmallenberg, Willingen en Winterberg. Het gebied omvat 37 trajecten met een totale lengte van 1400 km. Lees meer

  • Heuvels en dalen, wouden en veel groen
  • Laat je leiden door de kleur
  • Relatief vlakke, verkeersvrije fietsroutes
Gratis reisgids downloaden

Vooraleer je met de familie en kinderen op de fiets stapt moet je weten dat de voor hen voorgestelde trajecten zowat 40 km lang zijn, volledig over geasfalteerde wegen lopen, maar daarnaast ook een hoogteverschil van maximaal 400 m voor de wielen krijgt. Ben je niet helemaal zeker of je een route aankan, laat je dan leiden door de kleur die de moeilijkheidsgraad aangeeft: blauw (licht), rood (middelzwaar) of zwart (zwaar).

In het skigebied van Winterberg wordt bovendien gewerkt aan een “Bike-Park”, dat het grootste van Midden- en Noord-Duitsland moet worden. Momenteel zijn er vier stroken beschikbaar, vanaf de skilift, voor downhillers en freeriders. De downhill stroken kunnen inmiddels gedownload worden in GPS-systemen. Wie zijn fiets nog niet voorzien heeft van zo’n hebbeding kan er hier alvast eentje huren.

Als je het familiale fietsen wat kalmer aan wil doen kan je genieten van de relatief vlakke, verkeersvrije fietstrajecten rond elk van de 6 stuwmeren. Daarnaast is er de 150 km lange "Lenneroute" die de gelijknamige rivier volgt van haar bron tot de monding in de Ruhr. Geef je de voorkeur aan een langere route, dan is er de "Kaiser Route", die Aken met Paderborn verbindt en dus Sauerland dwarst in het spoor van Keizer Karel.

Reviews en beoordelingen Fietsroutes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Fietsroutes? Plaats je beoordeling

Gerald26 augustus 2020

Sauerland: een echte aanrader op minder dan 4 uur rijden vanuit Brussel. Deze gids heeft mee geholpen de reis te plannen. Als je van recreatief fietsen houdt dan moet je zeker de verschillende meren opzoeken en de routes die errond zijn uitgestippeld

Taecke 14 februari 2019

Top. Meer moet dat niet zijn . Eindelijk iets gevonden in het Nederlands en dat ook nuttig en overzichtelijk is.

Albert Van Nuffel3 maart 2018

De reisgids leest als gesneden koek. De formule ligt klaar. je moet hem wel nog proeven en beleven. De foto's ogen reeds mooi !

Schreurs24 januari 2018

Vind het goed daarom geef ik een 8,5/10

dirkx geert 14 augustus 2017

ik geef 8

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info