Mullem bezoeken? Het gele historische dorpje in de Vlaamse Ardennen

Ontdek het rustige rustieke dorpje Mullem in de schaduw van Oudenaarde

Het is een historisch dorpje dat je nergens elders in Vlaanderen vindt. De dorpskern is geklasseerd en bestaat uit een kerk, pastorij, herenhuis of motte (kasteeltje tussen de bomen), schoolhuis (nu restaurant), kloostertje en een herenhoeve. Voor de ouderen onder ons, deze locatie werd gebruikt voor de opnames van de televisiereeks 'Hard Labeur' waarbij het café-restaurant 'In de Kroon' veel in beeld kwam. Nu kan je er meer dan 100 biersoorten proeven. Ben je met een groep hou dan rekening met de beperkte parkeermogelijkheid tijdens de weekends!

Als je naar boven rijdt langs 'In de Kroon' dan kom je voorbij het kasteel van de Heren van Ast, verborgen achter muren en bomen. Deze familie staat bekend omwille van de Zuidpoolexpedities ondernomen door Adriën en Gaston de Gerlache.

 • Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel

  Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel

  Hotel Country Lodge Moriaanshoofd ligt in Mullem, Oudenaarde, aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Je geniet er van een ruim aanbod aan wandel- en fietsmogelijkheden. Inclusief half pension, fiets- en wandelroutes.
  va.€ 225 - Boek nu
 • Bezoek aan een authentiek dorpje
 • Merk de gele gevelkleur van de huisjes 
 • Kom waar 'Hard Labeur' werd opgenomen
 • Rij den Ast omhoog langs kasteel van Heren van Ast
 • Behoort tot 50 mooiste dorpen van Vlaanderen
Gratis download reisgids

Reviews en beoordelingen Mullem

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mullem? Plaats je beoordeling

Irene16 juli 2021

Aangenaam verrast door de vele plaatsen die je anders zo voorbij gaat. Gids is een aanrader om meer te ontdekken in eigen land. Hebben genoten!

rik24 september 2020

was zeker prima en heel rustig

Magna Houtekier27 september 2018

Dank zij deze gids heb ik al prachtige plekken ontdekt in de Vlaamse Ardennen. Dank voor de nuttige beschrijvingen en uitgestippelde fiets- en wandelparcours!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info