Vlaamse Ardennen: gratis reisgids

Download gratis reisgids Vlaamse Ardennen en ga op ontdekking

In de gratis reisgids Vlaamse Ardennen maak je kennis met deze schitterende regio in en rond Oudenaarde, Ronse en Geraardbergen. Doe de verkenning zoals je wil, met de wagen, per fiets of trek de wandelschoenen aan. Dat laatste brengt je in het Muziekbos, Bos 't Ename maar ook tal van andere natuurpareltjes die je onderweg passeert. Stadsschoenen zijn dan weer geschikt om de stadwandelingen van Oudenaarde en Ronse te doen of loop je liever de Muur van Geraardsbergen eens op? Misschien kan je daarna verse krachten opdoen met het nuttigen van een mattentaart? Natuurwandelingen laten je het mooiste zien van het Muziekbos en Bos 't Ename, beide in een lusvorm.  Lees meer

Reisgids Vlaamse Ardennen
Vlaamse Ardennen: gratis reisgids
  • Verken de Vlaamse Ardennen en de Zwalmstreek
  • Ontdek de mooiste plekjes in prachtige landschappen
  • Maak je keuze uit musea met gevarieerd aanbod
  • Veel aandacht voor natuur maar ook vleugje cultuur
  • Boordevol info, weetjes, tips, bezienswaardigheden, alles gratis te downloaden
Gratis reisgids downloaden

Tussendoor kan je gerust eens een museum binnenstappen. Het MOU in Oudenaarde laat je Oudenaarde zien gedurende een eeuw geschiedenis aan de hand van een boeiend uitgedacht concept. PAM Ename houdt ook een eeuw geschiedenis 'levend'. Van de rijke textielindustrie die Ronse op de economische kaart zette, is helaas bitter weinig overgebleven maar er rest nog voldoende cultureel erfgoed om je enkele uren zoet te houden in Ronse. Tenslotte schenken we aandacht aan de Zwalmregio met haar vele pittoreske dorpjes en de overal opduikende Zwalmbeek.

Met Kerzelare kapel en het dorpje Mullem waar de tijd lijkt stil te staan, maak je kennis met bekende items die mee het rijke arsenaal aan typische Vlaamse Ardennen vullen.

En neen, je hoeft niet meteen steeds te denken aan wielrennen bij de Vlaamse Ardennen. Het is een aaneenschakeling van prachtige landschappen, leuke dorpjes en ja er zijn heel wat 'bergjes' uitgestrooid, hellingen eigenlijk toch maar. Omdat de meeste met kasseien zijn aangelegd, zijn die soms een gesel voor fietsers en wandelaars. Voor praktische fietsinfo en ter 'opwarming' een Flandrien biertje kan je terecht in het vernieuwde Centrum Ronde van Vlaanderen.

Reviews en beoordelingen Reisgids Vlaamse Ardennen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Vlaamse Ardennen? Plaats je beoordeling

frank 30 juni 2020

we zijn van plan om met de camper eropuit te trekken in eigen land en dan zijn alle tips welkom

Jeannet10 juli 2019

We genieten er van, zeer informatief, super👍😊

Coussement Marcel19 maart 2019

Met de wagen is een bezoek aan de Vlaamse Ardennen, inclusief de Zwalmstreek geen probleem. Met een autocar is dat toch wel iets anders!

Hans1 oktober 2018

Mijn trip naar de Ardennen staat gepland voor eind oktober, dan kan ik de reisgids in praktijk toetsen. Maar wat ik tot nu toe bekeken heb, lijkt de gids heel bruikbaar en actueel. boordevol tips om een mooie week in de Ardennen vol te plannen. Groet Hans

Marleen Eerdekens27 september 2018

Zeer praktische gids. De wandeling in het Muziekbos: perfect beschreven ( iets drinken onderweg is eind september niet meer mogelijk ). De rondreis: met ingave van adres, zeer goed, al zijn bepaalde wegen niet meer toegankelijk . Mou Oudenaarde: aanrader!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info