Vlaamse Ardennen: gratis reisgids

Download gratis reisgids Vlaamse Ardennen en ga op ontdekking

In de gratis reisgids Vlaamse Ardennen maak je kennis met deze schitterende regio in en rond Oudenaarde, Ronse en Geraardbergen. Doe de verkenning zoals je wil, met de wagen, per fiets of trek de wandelschoenen aan. Dat laatste brengt je in het Muziekbos, Bos 't Ename maar ook tal van andere natuurpareltjes die je onderweg passeert. Stadsschoenen zijn dan weer geschikt om de stadwandelingen van Oudenaarde en Ronse te doen of loop je liever de Muur van Geraardsbergen eens op? Misschien kan je daarna verse krachten opdoen met het nuttigen van een mattentaart? Natuurwandelingen laten je het mooiste zien van het Muziekbos en Bos 't Ename, beide in een lusvorm.  Lees meer

Reisgids Vlaamse Ardennen
Vlaamse Ardennen: gratis reisgids
  • Verken de Vlaamse Ardennen en de Zwalmstreek
  • Ontdek de mooiste plekjes in prachtige landschappen
  • Maak je keuze uit musea met gevarieerd aanbod
  • Veel aandacht voor natuur maar ook vleugje cultuur
  • Boordevol info, weetjes, tips, bezienswaardigheden, alles gratis te downloaden
Gratis reisgids downloaden

Tussendoor kan je gerust eens een museum binnenstappen. Het MOU in Oudenaarde laat je Oudenaarde zien gedurende een eeuw geschiedenis aan de hand van een boeiend uitgedacht concept. PAM Ename houdt ook een eeuw geschiedenis 'levend'. Van de rijke textielindustrie die Ronse op de economische kaart zette, is helaas bitter weinig overgebleven maar er rest nog voldoende cultureel erfgoed om je enkele uren zoet te houden in Ronse. Tenslotte schenken we aandacht aan de Zwalmregio met haar vele pittoreske dorpjes en de overal opduikende Zwalmbeek.

Met Kerzelare kapel en het dorpje Mullem waar de tijd lijkt stil te staan, maak je kennis met bekende items die mee het rijke arsenaal aan typische Vlaamse Ardennen vullen.

En neen, je hoeft niet meteen steeds te denken aan wielrennen bij de Vlaamse Ardennen. Het is een aaneenschakeling van prachtige landschappen, leuke dorpjes en ja er zijn heel wat 'bergjes' uitgestrooid, hellingen eigenlijk toch maar. Omdat de meeste met kasseien zijn aangelegd, zijn die soms een gesel voor fietsers en wandelaars. Voor praktische fietsinfo en ter 'opwarming' een Flandrien biertje kan je terecht in het vernieuwde Centrum Ronde van Vlaanderen.

Reviews en beoordelingen Reisgids Vlaamse Ardennen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reisgids Vlaamse Ardennen? Plaats je beoordeling

josé en fernanda De Rycke Blockeel16 september 2021

ik vind dit een mooie en duidelijke brochure

Marc14 september 2021

Uitstekend

Wilfried Sommen14 september 2021

Fantastische gids met mooie wandelingen en fietstochten en ritje met de auto van de ene Vlaamse gemeente naar de volgende. We hebben er al 2 wandelingen opzitten : Geraardsbergen en de Zwalm.

horemans lucien14 september 2021

we hebben de tour met de auto gedaan en een nieuwstukje Belgie ontdekt.TOP.Hoe kunnen al die renners door die smalle straatjes.een raadsel. Zalige tour!!!!!!!

Arthur14 september 2021

Uitstekende gids om te ontdekken hoe mooi Vlaanderen wel is. Prachtige wandelingen en fietstochten, maar het weer moet toch een beetje “meezitten”.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info