Ronse: ontdek het rijke textielverleden en veel meer

Wandelend leren over de ooit florerende textielindustrie en ongewone figuren

Ronse zal je verrassen met zijn rijk textielverleden, architecturale art nouveau en art deco pareltjes van eind 19de en begin 20ste eeuw, zijn romaanse crypte. Een wandeltocht brengt je doorheen de geschiedenis van Ronse. Je start met een 15de eeuwse mote. Daarna komen op je weg: groene zones, een mix van art deco gebouwen, voormalige textielgebouwen, typische fabriekssteegjes, ....  Lees meer

Ronse beleven met een boeiend en telkens verrassend wandeltraject.
 • Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel

  Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel

  Hotel Country Lodge Moriaanshoofd ligt in Mullem, Oudenaarde, aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Je geniet er van een ruim aanbod aan wandel- en fietsmogelijkheden. Inclusief half pension, fiets- en wandelroutes.
  va.€ 220 - Boek nu
 • Kennismaken met het bloeiende textielverleden
 • Wandelen en de pareltjes van art deco en art nouveau ontdekken
 • Nog meer cultuurhistorie op het wandeltraject
 • Ontmoet enkele anekdotische Ronsiese figuren 
 • Ontdek meer over de Bommels, de Fiertel, ...
Gratis reisgids downloaden

Meteen maak je kennis met de diverse aspecten van dit wandeltraject. Bij je bezoek aan de unieke crypte kom je alles te weten over de verering van de Heilige Hermes en zijn link met geesteszieken. Je wandelt langs art nouveau en art deco gebouwen tot bij het station. Daar verneem je de merkwaardige geschiedenis van dit gebouw. Dan duik je opnieuw in de voormalige textielindustrie met de Villa Portois en fabrieksteegjes. Ondertussen vertellen we je iets meer over de Ronsiese zot, Den Bluuten Pompier, de Bommelsfeesten, de Fiertelommegang … kortom een zeer gevarieerde kennismaking met deze stad in de Vlaamse Ardennen.

Reviews en beoordelingen Ronse

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ronse? Plaats je beoordeling

viviane taghon4 oktober 2019

Ronse is een mooie en aangename stad. Ga zeker met de lift in het gebouw van toeristische dienst omhoog dan heb je een mooi uitzicht over de stad.Ook de kerk en basiliek is de moeite waard.

eddy1 februari 2017

Waardevolle gids voor ons bezoek aan Ronse. Bedankt!

Mariëlla2 november 2016

Zeeer interessante route. Prima documentatie om de stad en zijn kunstschatten te bezoeken. Mooie en waardevolle Art deco gebouwen. De kerk met de bijhorende crypte en het museum van de textielindustrie zijn op zich al een bezoek waard. Proficiat!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info