Belfort Brugge bezoeken? Alles over de Brugse Belfort Toren

Verken het Belfort trapsgewijs en eindig met zicht op Brugge vanop 83 meter

Het is onmogelijk naast het Belfort en de bijhorende hallen te kijken. Ga op de markt met het gezicht pal voor het Belfort staan. Kijk nu eens goed naar de twee hoektorentjes met kantelen naast het uurwerk. Richt je blik vooral naar de ruimte die er is tussen de torentjes en de middenste toren. Zo merk je dat aan de linkerzijde (de kant van de Wollestraat) er nauwelijks enige tussenruimte is maar aan de rechterkant kan je wel een tussenruimte zien. Inderdaad, de toren helt wat over, … bijna één meter zelfs.  Lees meer

Zoveel geschiedens, zoveel verhalen te ontdekken van het Belfort.
  • Ontdek de geschiedenis van het Belfort
  • Spot waar de toren scheef staat
  • Verken trapsgewijs alle zalen 
  • Beklim de toren en geniet van Brugge op 83 m hoogte
  • Ga de beiaardier eens goeiedag zeggen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Aanleiding voor de bouw van het Belfort was een aantal branden die de stad teisterden. Vanaf de tweede helft van de 15de eeuw speurden wachters dag en nacht van op de toren naar het geringste spoor van brand en keken ze tegelijkertijd uit naar eventuele vijanden. In het Belfort hangt de Brugse beiaard, het meest feestelijke instrument van de stad.

Populairste bezienswaardigheid

Het Belfort op de Markt is overigens de populairste bezienswaardigheid in Brugge. Jaarlijks komen zowat 250 000 bezoekers over de vloer. Zouden zij allemaal de 366 treden nemen om te kunnen genieten van het schitterende uitzicht dat je over de stad en de wijde omgeving krijgt eenmaal je boven bent in de 83 m hoge toren?

Ooit was de toren nog 19 m hoger want er stond een houten spits op. Een blikseminslag in 1741 was er echter teveel aan. Hij werd nog gedeeltelijk hersteld maar vanaf 1822 kreeg de toren het huidige neogotische uitzicht.

Je passeert de schatkamer waar o.a. de stadskas en de stadskeuren werden bewaard tijdens de middeleeuwen. Je komt in de ruimte waar het uurwerk hangt en ook tot bij de beiaardier. In de toren hangt de beiaard die 47 klokken telt. Tijdens een bezoek aan het Belfort kan je uiteraard je verdiepen in de ganse geschiedenis. Het Belfort staat op de lijst van Unesco-Werelderfgoed.

Je kan geen bezoekje reserveren. Het kan gebeuren dat je moet aanschuiven omdat er per keer 70 personen toegelaten worden en dit om veiligheidsredenen. Alle dagen open behalve op O.L.H.-Hemelvaart, kerstdag en nieuwjaardag. Meer informatie op www.brugge.be/musea

Reviews en beoordelingen Belfort

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Brugge: Belfort? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info