Minnewater Brugge: over minnen en beminnen

Vroeger van belang voor handel, nu voor toerisme

Ooit was het Minnewater van groot economisch belang. Hier meerden de trekschuiten aan die over en weer voeren naar Gent. Vandaag zijn het vooral horecazaken die hier voor economische activiteit zorgen. Natuurlijk is er ook het bijzonder mooie en romantische kader dat veel bezoekers trekt. Volgens een legende werd de Saksische piratendochter Minna hier stervend aangetroffen door haar geliefde Morin. Hij verlegde tijdelijk de rivier om haar onder water te kunnen begraven. Volgens een ander verhaal is de naam Minnewater een verwijzing naar 'minnen'. Deze watergeesten huisden volgens de Brugse middeleeuwers vooral onder bruggen. Lees meer

  • Vroeger aanleghaven 
  • Vandaag zorgt horeca voor beweging
  • Over Mina en minnen
  • Toegang tot Begijnhof
  • Bruggen in Brugge, wat je zeker moet weten
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Via een dergelijk brugje bereik je de ingang van het Begijnhof. Gesticht in 1245 woonden er eeuwenlang begijnen, maar nu zijn het zusters van de Orde van Sint-Benedictus die er huizen.

Bruggen in Brugge

Brugge wordt vaak ook het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Een titel die het te danken heeft aan het aantal bruggen die de binnenstad telt. Heb je een idee hoeveel er dat eigenlijk zijn?

Neem je werkelijk alle bruggen erbij, dus ook buiten de stadskern, dan zijn het er een 70-tal. Beperken we ons tot de bruggen in de historische binnenstad, dan komen we uit op 43. De oudste zijn de Peerdenbrug en de Meebrug.

Dat lijkt veel maar andere steden in binnen- en buitenland bezitten er (veel) meer. Utrecht bv. heeft er 90, Gent 125, en Venetië waarmee Brugge wordt vergeleken heeft er een 400-tal. Koploper is echter enigszins onverwacht het Duitse Hamburg, daar zal de teller stilvallen op … 2400. 

Reviews en beoordelingen Minnewater

Heb je zelf tips of opmerkingen over Minnewater? Plaats je beoordeling

Hetty van Ossenbruggen10 mei 2016

prima beschrijving van de route en de mooie punten in Brugge. Ook handig dat de parkeergelegenheid werd vermeld. Super!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info