Kerstmarkt Brugge: 24/11/23 t/m 07/01/24 (Wintergloed)

Kerstshopping op de Wintermarkt (Wintergloed) van Brugge

Kerstmarkt Brugge heet voortaan Wintergloed Brugge. Op de Grote Markt staan er nieuwe aangeklede containers met aan de ene zijde allerlei kerstartikelen en kunstvoorwerpjes. Aan de andere zijde worden je smaakpapillen op de proef gesteld met multiculturele gerechten. Op het Simon Stevinplein, een centraal plein in de drukste winkelstraat, is ook een kerstmarkt aanwezig. Vooral allerlei kerstdecoratie en winterse uitrustingen kan je hier vinden.

De grote attractie sedert een paar jaar is Wintergloed, de Lichtbelevingswandeling. Er staan in 2023 zo'n 10 lichtinstallaties opgesteld langs een parcours van 2,5 kilometer. Je kan starten op de Markt, parkeren kan onder het plein 't Zand (ondergrondse parking van ca. 2000 auto's) of aan het station (loop dan naar het Minnewater). Aan het Minnewater staat er een populaire winterbar met schaatspiste. Lees verder voor nog meer nieuwigheden.  Lees meer

Locatie kerstmarkt: Grote Markt en Simon Stevinplein
Kerstmarkt Brugge
Kerstmarkt Brugge: 24/11/23 t/m 07/01/24 (Wintergloed)
  • Bezoek de kerstmarkten en wintermarkten van Brugge
  • Schaatsen op de ecologische ijspiste op het Minnewater
  • Een nieuw Lichtparcours (Lichtbelevingswandeling)!
  • Onze centrumwandeling (gratis) komt langs de kerstmarkten
  • Download de gratis reisgids Brugge
  • Een extra wandelroute, de Poortenwandeling, voor maar € 5 met extra informatie en onbekende plekjes
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Video Wintergloed 2023 in Brugge

 

 

Shopping in Brugge

De wandelroute brengt je automatisch naar de belangrijkste winkelstraten. Dit is uiteraard de Steenstraat met zijstraat hiervan: de Mariastraat. Op de Grote Markt zal je ook in elke zijstraat heel wat winkels aantreffen.

Wandelroute Brugge: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten. Download gratis wandelroute en locaties kerstmarkten Brugge.Openbaar vervoer: met de trein naar Brugge is de goedkoopste manier. Bij aankomst in het treinstation van Brugge stap je gewoon langs de voorzijde naar buiten. Je bent meteen aan het IJsculpturenfestival. Als je de ringweg kruist, de Oostmeers instapt en net over het water naar rechts stapt kom je aan het Minnewater. Stap daar naar links en je komt aan nr. 11 op de wandelroutekaart. Je kan ook de busjes nemen die je tot op de Grote Markt brengen, het startpunt van onze wandelroute.

Met de auto: er is in Brugge een goed verkeersgeleidingssysteem naar de parkings in de binnenstad. De goedkoopste manier is te parkeren in het parkeergebouw naast het treinstation en dan de mogelijkheden te volgen zoals hierboven beschreven. Een duurdere parking is deze onder 't Zand en daar kan je dan te voet in de Steenstraat stappen naar de Grote Markt toe.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Brugge

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Brugge? Plaats je beoordeling

verhulst robert9 januari 2024

Zoals gewoonlijk bij dergelijke evenementen parkeerproblemen. Zelfs de voorziene parkings met gratis bus waren overvol.

Ivan Masschelein21 december 2023

Zeer leuke en goed uitgestippelde wandeling met op tijd een verpozing voor een drankje (brouwerij). Wij logeerden in een hotel aan 't Zand en dat was een goede uitvalsbasis. Ook de kerstmarkten en het lichtjesfestival was de moeite waard. Brugge met de trein goed bereikbaar is een pluspunt.

Heylen Alfons17 december 2023

Zeer uitgebreide gids met leuke tips en plekjes die ik nog niet eerder bezocht!

Geert 5 december 2023

Ideaal alles gezien

Rudi 4 januari 2023

Veel tips kunnen gebruiken

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info