Carnaval en Biënnale Venetië: een lange traditie

Geen carnaval zonder masker

Tijdens de jaarlijkse carnavalperiode (februari) staat Venetië niet minder dan 12 dagen op zijn kop. Feesten, dansen, verkleedpartijen, voorstellingen en nog meer kan je dan beleven in deze historische stad. Voorwaarde is wel dat je het beroemde masker draagt. Geen nood, je kan er ter plaatse nog altijd één aanschaffen. Het carnaval in Venetië is één van de bekendste van Europa, maar ooit was dit anders. Lees meer

  • Ontdek het bekendste carnaval van Europa
  • Geen Venetiaans carnaval zonder masker
  • Schaf jij ook een Venetiaans masker aan?
  • Biënnale van Venetië: wat en wanneer?
  • Met paviljoen uit België en Nederland
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Een uitgebreide kalender vind je op www.carnivalofvenice.com

In de 18de eeuw was dit carnaval wereldberoemd en het duurde toen meer dan één maand.  Maar het was ook berucht omwille van de lichte zeden. Napoleon Bonaparte liet het zelfs afschaffen. Het is pas eind tweede helft van de 20ste eeuw dat het terug uit het niets is opgestaan. Nu is het carnaval van Venetië één van de beroemdste carnavals van Europa. Winkels voor maskers vind je op Campo San Polo (omgeving brug van Rialto).
Website van een shop: www.tragicomica.it

Biënnale

Schrijven over Venetië zonder de Biënnale aan te halen, is iets wat niet kan. Venetië is een gerenommeerd kunstcentrum in Europa. De exposities van het Museo Correr, het Palazzo Grassi, het Dogenpaleis, Peggy Guggenheim, Centro d’Arte Contemporanea, e.a. genieten een zeer goede naam.

In 1895 hield men in Venetië voor het eerst een grote internationale kunsttentoonstelling onder de naam Biënnale. Sindsdien in oneven jaren van juni tot september vindt de Biënnale plaats, nu uitgegroeid tot een expositie van hedendaagse kunst en avant-garde. Het centrale punt ligt in de Giardini Pubblici waar paviljoens liggen (30 permanente) waar kunst uit verschillende landen wordt getoond, niet alleen uit Europa maar ook uit Rusland, de Verenigde Staten, Japan. Ook België en Nederland hebben er elk een eigen paviljoen. Tegelijk zijn er ook theater, -  dans- en muziekfestivals, film - en architectuurfestival.

Reviews en beoordelingen Carnaval in Venetië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Carnaval Venetië: een eewenoude traditie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info