De eilanden in omgeving Venetië

Ontdek bezienswaardigheden op de eilanden van Venetië

Er zijn ook heel wat eilanden in de onmiddellijke omgeving van Venetië. In onze reisgids belichten we een paar eilanden waar je tijdens je je citytrip Venetië ook interessante bezienswaardigheden kunt vinden. Bekijk de vele mogelijkheden om op excursie naar één van deze eilanden met een boot vanaf het San Marcoplein. Lees meer

Lido di Venezia is een smal en uitgestrekt eiland met een mooi zandstrand. 
  • Lees over de eilanden rond Venetië
  • Vaar erheen vanaf het San Marcoplein
  • Maak kennis met de glaskunst van Murano
  • Breng bezoekje aan de kantwerksters in Burano
  • Ga naar Torcello voor de rust ... en de kathedraal
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Lido di Venezia

Niet te verwarren met Lido di Jesolo dat wel grenst aan Venetië maar op het vasteland ligt. Lido di Venezia is een smal en uitgestrekt eiland met een mooi zandstrand. Dit eiland is dan ook meteen de badplaats bij uitstek voor de Venetianen. Hier zijn ook auto's toegelaten.

Murano

De glaskunst is op Murano een belangrijke bezienswaardigheid. Vanaf 1271 kwam de Venetiaanse glasindustrie op dit eiland terecht door een verplichte verhuis wegens brandgevaar. Nu nog wordt deze ambacht uitgeoefend. Hier zie je vooral toeristen die de vele winkels en glasblazerijen bezoeken. We raden in elk geval een bezoek aan het Glasmuseum aan (Museo dell'Arte Vetrario).

Burano

Burano is zo'n toeristisch eiland waar eeuwenlang kant werd geproduceerd. Nu nog zijn er kantwerksters te zien. Maar er is nog meer te zien op dit eiland. Zo maak je een uitstapje naar een eiland vanaf een eiland.  

Torcello

Ooit woonden hier 20.000 mensen, vandaar deze grote kathedraal. Nu blijven er nog slechts een tiental bewoners over. Hier kom je voor de rust en kalmte. Uiteraard moet je de kathedraal (met mozaïeken uit de 12e en 13e eeuw) en het kleine kerkje bezoeken. Deze Romaanse kerk, toegewijd aan Santa Fosca, is gebouwd in de vorm van een Grieks kruis.

Reviews en beoordelingen Eilanden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bekijk Venetië en haar eilanden ? Plaats je beoordeling

Guy14 november 2017

Leuke beschrijvingen die uitnodigen om gelijk Venetië te zoeken.

Nancy tytgat18 september 2017

Heel goede reiservaringen om onze uitstap naar Venetië te ondernemen. Hartelijk dank voor de geleverde inspanningen om nieuwe reizigers op weg te helpen in hun reisbestemming.

Alex Buelens10 oktober 2016

Ons plan is om in 2017 in het najaar naar Venetie te reizen , dit voor ons 45 jaar huwelijk . De route en tips gaan dus goed van pas komen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info